Subtop | Jeanine Nieuwenhuis: “Ewoud valt altijd in de smaak bij de...

Subtop | Jeanine Nieuwenhuis: “Ewoud valt altijd in de smaak bij de jury”

Jeanine Nieuwenhuis - Great Lady TC Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Gisteren reed Jeanine Nieuwenhuis Ewoud (v. Sir Oldenburg) met een score van 70,15% naar de overwinning in de Lichte Tour van Uden. Ze deden dit met een Prix St. Georges proef. Na afloop van haar proef vertelt de amazone enthousiast: “Ik ben onwijs tevreden! Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat het meteen zo goed zou gaan.”

Starten

Nieuwenhuis rijdt de donkere ruin nog niet zo heel erg lang. “Zo nu en dan reed ik hem voor zijn eigenaresse, maar ik kreeg een paar weken geleden de vraag of ik hem een keer zou willen starten. Dus toen ben ik hem iets vaker gaan rijden. En ja, ik heb denk ik pas twee weken geleden bedacht om naar Uden te gaan. Want anders zou er weer veel tijd overheen gaan, dus ik dacht ik schrijf gewoon in!”

Stabiel beeld

“Thuis waren er nog wel dingetjes lastig. De losse onderdelen kon hij al lang, maar om dan een hele proef door te sturen is dan toch nog een ander verhaal. Ik had vaak dat ik de controle te veel verloor. Maar gisteren in Uden ging het super goed. Hij bleef heel de proef door goed opletten, hij luisterde goed en hij stond er gewoon mooi aan. Als ik dan het filmpje terugkijk, zie ik dat het beeld de hele proef door goed stabiel bleef. En dat wilde ik graag.”

Draftour

De amazone is met name te spreken over de draftour. “Hij kreeg er echt goede cijfers voor. Voor een middendraf kreeg hij een keer een acht, maar verder was het allemaal heel stabiel. Mijn pirouettes waren te groot, maar die waren bewust groot”, vertelt ze lachend. “Dat zie je dan ook wel terug in de score natuurlijk. Maar dat is dan helemaal niet erg. En er zat nog een klein foutje in mijn drieërs.”

Sympathiek paard

“Ewoud is heel knap en lichtvoetig. Het is een heel sympathiek paard om naar te kijken, maar ook zeker om mee te werken. Hij is altijd ijverig en het beeld is erg fijn. Dit is wel een paard dat altijd bij de juryleden in de smaak valt, om het maar zo te zeggen.”

Plannen

Nieuwenhuis rijdt hem wel voor de verkoop. “Het is wel de bedoeling dat hij verkocht wordt, maar tot die tijd zal ik hem rustig aan rijden. Misschien neem ik hem nog een keer mee. Hij kent bijna alle onderdelen en we zien wel hoe het loopt. Deze wedstrijd kwam ook spontaan op, dus we moeten samen met de eigenaren nog even een plannetje opzetten”, besluit Nieuwenhuis. 

Bekijk hier de uitslag

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties