Subtop | Jeanine Nekeman: ‘Vlingh heeft me alles geleerd’

Subtop | Jeanine Nekeman: ‘Vlingh heeft me alles geleerd’

Jeanine Nekeman - Vlingh KNHS Indoorkampioenschappen © DigiShots

Op de subtopwedstrijd in Sonnega pakte Jeanine Nekeman met Vlingh (v.Flemmingh) de overwinning in de Zware Tour. De combinatie scoorde 68,78% in de Grand Prix U25.

Meer vertrouwen

“Ik was super tevreden toen ik de ring uitkwam”, begint Nekeman enthousiast. “De piaffe was echt heel mooi en expressief en ik kan steeds meer rijden zoals thuis. Vorige week heb ik ook al fijn gereden, daardoor heb ik wat meer vertrouwen gekregen. De puzzelstukjes beginnen steeds meer op hun plek te vallen. Voor de Zware Tour-onderdelen had ik goede punten; voor de dubbeltellende eners een 8 en 7,5-en voor de piaffe en passage. Er zijn nu nog kleine dingetjes die beter kunnen, zoals het binnenkomen en appuyeren. Maar ik ben blij dat ik zo’n score rijd, terwijl ik denk dat er nog meer in zit.”

Super karakter

Bij de Junioren en Young Riders waren Nekeman en Vlingh al erg succesvol, ze wonnen meerdere teammedailles op Europese Kampioenschappen. “Vlingh heeft me alles geleerd, van Junioren tot de Zware Tour. Ik heb een hele goede band met hem en het is superleuk dat ik zoveel met hem heb bereikt. Ik ben blij dat het op dit niveau ook nog zo goed gaat. Vlingh heeft echt een super karakter; op stal is hij heel relaxed, maar als het moet gebeuren wordt hij heet en wil hij het voor je doen. Ik hoop dit jaar goed mee te draaien in de internationale Grand Prix U25. Als het zo gaat als vandaag en ik kan de foutjes eruit halen, dan denk ik dat de score van 70% erin moet zitten.”

Lees hier meer over de subtopwedstrijd in Sonnega.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties