Subtop | Jeanine Nekeman: “Game Boy laat veel potentie zien”

Subtop | Jeanine Nekeman: “Game Boy laat veel potentie zien”

Jeanine Nekeman - Ferrari STH CDI Exloo 2019 © DigiShots

De overwinning in de Intermediaire I van Benningbroek was afgelopen zaterdag voor Jeanine Nekeman en Game Boy STH (v. Andretti). De combinatie reed 68,5% bijeen.

Score

Nekeman vertelt enthousiast: “Het was pas de derde keer dat ik met hem startte, dus het was nog een beetje afwachten hoe het in de ring zou gaan. Maar eigenlijk pakt hij op wedstrijd heel erg fijn aan! Ik kan er goed aan blijven rijden. We hadden wel een paar grote fouten, maar toch ben ik erg blij met mijn score. De potentie is er in ieder geval!”

Dubbeltellers

“Game Boy kan hele mooie pirouettes draaien. Voor de een kreeg ik hele hoge cijfers en de ander ging wat minder. Dus dat is dan wel meteen iets wat heel veel beter kan. Ze tellen dubbel, dus het tikt altijd wel lekker aan als het goed gaat. Maar het tikt net zo hard als het wat minder gaat natuurlijk”, vertelt Nekeman lachend.

Verzamelde werk

Ze vervolgt: “Hij heeft heel veel talent voor het verzamelde werk. Ik denk dat hij in de toekomst echt heel erg goed gaat scoren op de piaffe en passage. Daar ben ik nu thuis al wel een beetje mee bezig. Af en toe pak ik dat erbij en hij pakt het eigenlijk heel makkelijk en snel op. Hij wil het wel echt doen, dus dat is erg leuk.”

Heet

Volgens Nekeman is Game Boy wel een erg heet paard. “Ik vind het ontzettend fijn. Mijn moeder zegt altijd: “bij Nina kunnen ze niet heet genoeg zijn”. En dat is echt zo. Bij hem is het wel te handelen zolang je eraan blijft rijden. Tenminste, in deze drie wedstrijden heb ik nog niet gehad dat ik door hem werd meegenomen.”

CDI Lier

“Deze week ga ik naar het CDI Lier. Het is fijn dat ik dan meteen meerdere dagen kan rijden, want dan leer ik hem pas echt goed kennen. Ik rijd hem sinds het eind van de zomer, dus dat is nog niet heel lang.” Nekeman is ook succesvol met Vlingh (v. Flemmingh). “Vlingh is nu 18, dus we moeten toch een soort van opvolger voor hem vinden. Ik heb ook nog Ferrari die het heel goed doet in de U25, maar het is wel mijn doel om dat met Game Boy ook te bereiken”, besluit de amazone.

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties