Subtop | Janneke Punte: “Hij kan fenomenaal draven”

Subtop | Janneke Punte: “Hij kan fenomenaal draven”

Foto: Janneke Punte & Bianco-D

Op de Subtop wedstrijd in Almelo wist Janneke Punte beslag te leggen op het oranje lint in de Prix St. Georges. Voor haar proef met Bianco-D (v. Ungaro) ontving ze 64,83%.

Kwaliteit

Punte vertelt “Bianco gaat niet zo heel vaak mee op concours. Hij begin heel goed en voor het drafgedeelte kregen we veel zevens en hoger. In de stap werd hij al een beetje ongeduldig maar dat ging nog wel aardig. Toen ik de diagonaal op reed werd hij heel heet. Dat is jammer want hij heeft heel veel kwaliteit. Het is denk ik het beste paard dat ik heb. Hij is alleen niet de makkelijkste, nu hij 14 jaar is zou je verwachten dat hij een keer relaxter wordt.”

Heethoofd

“Ik leer heel veel van hem. Je moet geconcentreerd blijven en focus houden. Als je iets afgeleid bent dan voelt hij dat meteen. Hij is verkocht maar ik blijf hem voorlopig nog wel rijden. De eigenaren willen ook graag dat ik hem op wedstrijden blijf uitbrengen. Het is een heel fijn en leuk paard, ik neem hem graag mee. Het is een paard dat 70% kan lopen maar het is een heethoofdje” vertelt de amazone.

Fenomenale draf

Punte vervolgt “Hij kan echt fenomenaal draven. De zijgangen zijn heel fijn, hij kan goed uitstrekken en de pirouettes zijn heel makkelijk. Het lastigste zijn de wissels, hij wordt dan wat te heet en kan dan iets duiken. In de training doet hij al wat piaffe en passage. Het moeilijkste bij hem is zorgen dat hij relaxed blijft. ”

Goed paard

De jury schreef ‘Hele knap gereden met een heet paard. Jammer van de incidenten’. De amazone vertelt “Er zaten wat storingen in omdat hij iets teveel onder me weg liep. Hij mag nog iets meer halslengte pakken maar dat is ook lastig als hij zo heet is. Overall stond er ‘Wauw goed paard en goed gereden’. Dat is wel heel motiverend.”

Klaarstomen

Punte heeft nog geen plannen gemaakt met de bruine Ungaro nazaat. “De eigenaren willen graag dat ik hem af en toe blijf starten. Ik zou ook graag een stapje hoger willen want ik rij dit al een aantal jaar met hem. De Prix ligt hem beter dan de Inter I, dat drafgedeelte is minder fijn voor hem. Het is echt een mannetje en op het moment dat hij heet wordt is het lastig om af te laten vloeien. Ik zou hem heel graag Inter II willen starten en wie weet dat ik dat een keer probeer. De focus ligt meer op mijn eigen jongere paarden die ik aan het klaarstomen ben voor de Subtop” vertelt ze gedreven.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Janneke Punte

Reacties