Subtop | Ira Krake: “Mijn doel is om U25 te gaan rijden”

Subtop | Ira Krake: “Mijn doel is om U25 te gaan rijden”

0 1125
Foto: Ira Krake met Goldstar (voormalig Subtop paard)

Ira Krake reed zijn Zrinko K&L (v. Gribaldi) naar 65% en 67% in het ZZ-Zwaar. De combinatie reed mee op de Subtop wedstrijd in Aalsmeer.

Tweede keer

Krake vertelt “Het ging best wel goed in Aalsmeer. Het was de tweede keer in het ZZ-Zwaar met dit paard. De eerste keer kregen we voor beide proeven 62%. Ik reed toen iets te afwachtend. Deze keer heb ik er wat meer aan gereden en dat pakte goed uit.”

Hoge cijfers

De combinatie kreeg achten voor de series en de uitgestrekte galop. Ook ging de schouderbinnenwaarts erg goed. “Zrinko K&L heeft ooit Grand Prix gelopen met mijn baas Keoma Zondag. Hij is van hem en ik mag nu met hem starten op concours om zelf hogerop te komen. Sinds drie jaar ben ik stalruiter bij K&L Stables waar ik het erg naar mijn zin heb” vertelt de ruiter.

Doel U25

“Zrinko is een heel goed paard en ontzettend lief. Maar je moet hem wel echt leren kennen voor je er goed mee weg kunt rijden. Als je hem door hebt is het een super fijn paard. Voorlopig rijden we nog even door in het ZZ-Zwaar. Ik hoop dit jaar met hem Lichte Tour te starten. Het doel is om U25 te gaan rijden met dit paard. Ik ben 21 jaar dus ik heb nog even in die klasse” vertelt Krake. Als stalruiter heeft hij weinig tijd om op wedstrijd te gaan. “We doen op stal voornamelijk veel handel waardoor ik thuis veel paarden rij. Dit paard gaat niet meer weg en ik mag proberen zo ver mogelijk met hem te komen.”

Prille combinatie

Krake zit pas twee weken in het zadel van de Gribaldi nazaat. “In het verleden heb ik hem twee keer uitgebracht in het ZZ-Licht. Daarna kwam hij onder het zadel van iemand anders en nu rij ik hem weer. Ik les met hem bij Keoma en Luc, de eigenaren van het paard en bij Judy de Winter. Judy is een goede kennis van ons en met haar doen we veel zaken. Dagelijks rij ik tien handelspaarden die in eigendom zijn vanK&L Stables en Judy de Winter. Ik les met verschillende paarden bij Judy en dat bevalt super goed. Met dit paard is het belangrijk om hem aan elkaar te rijden en het ritme te bewaren. Ik leer heel veel van Judy” vertelt de ruiter enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Ira Krake

Reacties