Subtop I Mandy Wilms: ‘Het lukte eigenlijk allemaal’

Subtop I Mandy Wilms: ‘Het lukte eigenlijk allemaal’

Mandy Wilms - Deep Purple
Mandy Wilms - Deep Purple Subtop 2016 © DigiShots

Mandy Wilms kwam op de subtopwedstrijd in Beuningen tweemaal aan de start in de gecombineerde Prix St Georges/Inter I rubriek. Ze bezette in de uitslag met haar El Ganador zowel de eerste als de tweede plaats.

“Ik moest helemaal vanuit Limburg komen, dus ik dacht: als ik ga, dan kan ik net zo goed twee proeven rijden,” vertelt de amazone. “Ik vind dat zelf heel fijn, ik was al best lang niet op wedstrijd geweest.”

Verbouwing

Wilms kwam inmiddels al zo’n vijf maanden niet meer aan de start. “Ik had me in de winter nog een keer ingeschreven, maar toen sneeuwde het. Ik ben niet bewust zo lang niet gestart, maar ik heb het gewoon heel druk gehad, onder meer met een boerderij verbouwen. Daar gaat veel tijd in zitten, naast mijn werk ook nog. Ik ben werkzaam als personal coach en geef bokslessen. Dat kan ik straks vanuit huis gaan doen en daar komt dan wellicht ook iets van ruiterfitheid bij.”

Bevestigd

Intussen trainde de amazone haar tienjarige El Ganador (v Estobar NRW) thuis door. “Vooral in de passage en de piaffe en de series liep ik nog punten mis. Intussen zijn die echt bevestigd en omdat het thuis zo fijn ging, heb ik me weer ingeschreven. Voor de pirouettes kregen we nu een 7,5 en de series leverden 8-en op. Echt superfijn dat het zo goed gaat. Ik was er gewoon echt klaar voor en ik had er zin in! Ik had deze overwinning misschien niet meteen verwacht, maar het lukte eigenlijk allemaal.”

Richting 70 procent

Dat leverde scores op van 68,75 procent (Prix St. Georges) en 67,72 procent (Inter I). Omdat Wilms twee proeven reed, had ze geen tijd om de andere deelnemers te zien rijden. “Ik heb geen idee hoe de rest reed, ik was gewoon bij met mijn eigen scores, al wil ik natuurlijk wel graag richting de 70 procent. De Inter I ging eigenlijk nog fijner dan de Prix st Georges; de oefeningen komen meteen achter elkaar. Dat gaf een goed gevoel en de jury gaf ook aan dat het beeld fijn was. Er zaten natuurlijk ook wel mindere dingen bij, en dat mag je ook best in de punten terugzien.”

De amazone lest normaal gesproken regelmatig bij Diederik van Silfhout, maar dat was er vanwege de drukte, van beide kanten, ook al een poosje niet van gekomen. “Ik wist waar ik aan moest werken, dus daar kon ik thuis mee verder. Gelukkig ga ik volgende week weer naar Diederik toe. Het is ook niet de bedoeling dat ik weer niet zo lang op wedstrijd ga.”

Zie ook: Mandy Wilms: ‘Heel blij met dubbele overwinning ZZ-Zwaar in Hulten na blessure’

Bron: Hoefslag / overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots (Mandy Wilms met haar andere paard Deep Purple)

Reacties