Subtop I Laura Lodewijk ‘Formi denkt graag met me mee’

Subtop I Laura Lodewijk ‘Formi denkt graag met me mee’

bit stang en trens

Stormachtig weer mocht de pret niet drukken voor de combinaties die aan start kwamen tijdens de subtop wedstrijd in Beuningen.

Formidable

Laura Lodewijk en Zonnehoeve’s Formidable (v. Sandreo) wonnen vandaag beide proeven van het ZZ-Zwaar. Hun eerste proef was goed voor 65,14%, in de tweede proef behaalde de combinatie 66,57%.
Jeanine Buijbers en Espresso (v. Florencio) werden in beide proeven tweede, dit deden zij met 65,07% en 66%.

‘Ik merkte bij het losrijden dat hij erg scherp was vandaag. De kunst is dan om de rust te bewaren en niet al z’n kruid te verschieten. Ik vind het zelf nog lastig om aan te voelen of ik hem in de juiste houding heb lopen, maar toen ik tussen m’n proeven door hoorde dat ik 65% had gereden, wist ik dat ’t goed zat! En dat motiveerde om er nog een schepje bovenop te doen,’ aldus Laura Lodewijk.

‘De proeven waren zeker niet foutloos, maar het idee dat we nog lang niet aan onze max zijn, geeft een goed gevoel! In het ZZ-Zwaar gaat het niet vanzelf, met alleen een mooie uitgestrekte draf komen we niet meer weg.’ zegt Laura lachend.

‘Formi denkt graag met me mee.’

Laura lest met Formidable bij Danielle Heijkoop. ‘Veel dingen moeten op hun plek vallen wil je kunnen presteren. Wat je met goede begeleiding allemaal wel niet kunt bereiken, ik ben heel blij met Danielle! In de aanloop naar de wedstrijden werken we juist aan de ontspanning, de oefeningen pak ik los van elkaar mee en probeer ze te finetunen.

Ik kan niet te vaak dezelfde lijnen achter elkaar rijden want dan gaat hij de oefeningen al voor me uit doen. Formi denkt graag met me mee.’ aldus Laura.

Stal Zonnehoeve

‘Ik werk voor Stal Zonnehoeve in Vinkeveen. Formi is als veulentje gekocht door mijn baas en is dus in eigendom van Ben en Ab van Rijn. Hij heeft de tijd gehad om te groeien en toen hij 6 jaar was ben ik met hem begonnen. We zijn samen van helemaal niks naar hier gekomen en omdat er nog nooit iemand anders op zijn rug gezeten heeft, maakt hem extra bijzonder voor mij.’

Naast Formidable heeft Laura nog enkele andere paarden onder het zadel van Stal Zonnehoeve. Zo brengt zij Zonnehoeve’s Jazzira uit in het ZZ-Licht en met Zonnehoeve’s Doewit zal zij binnekort debuteren in het Z2.

Febe van Zwambagt

In de Lichte Tour was het Febe van Zwambagt die niet van de bovenste plek af te slepen was. Met Fs Las Vegas (v. Lord Loxley) behaalde ze 71,91%. Met Fyeo (v. United) was ze tweede en behaalde ze 69,34%. Mara de Vries en De Mijne C (v. Don Schufro) werden derde met 69,12%. De vierde plaats was voor Amy van Dijk en Django van de Wateringhoeven (v. Don Renzo) met 68,75%.

Etoile Riche d’Apardi

Diederik van Silfhout debuteerde vandaag met de Sir Oldenburg hengst, Etoile Riche d’Apardi tijdens de subtop wedstrijd in Beuningen. De hengst werd voorheen uitgebracht door Stéphanie Beek-Peters maar eindigde vandaag onder Diederik op een mooie eerste plaats in het Inter II. De 10-jarige hengst behaalde, mede dankzij zijn mooie piaffe-en passage tour en goede series, een percentage van 74,49%.

Emmelie Scholtes werd tweede in deze rubriek. Zij stuurde, voor het eerst na Tryon, Apache (UB40 X Krack C) weer de ring rond. Dit resulteerde in een percentage van 74,08%.

Saskia van Es behaalde de derde plaats, zij wist met Elastico (Johnson X Conorde) een percentage van 70,29% bij elkaar te rijden.

Ook de vierde plaats was voor Diederik van Silfhout, dit maal met het paard Decor Siebenstein ( Sir Donnerhall I X Diamond Hit). Decor Siebenstein werd voorheen gereden door Mireille van Kemenade en behaalde vandaag 68,97%.

Bron: Persbericht

Foto: Archief

Reacties