Subtop I Jerney Schelling: ‘Opgelucht toen piaffe en passage erop zaten!’

Subtop I Jerney Schelling: ‘Opgelucht toen piaffe en passage erop zaten!’

0 705
Jerney Schelling
Jerney Schelling - Creator KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots
Afgelopen weekend werd in Aerdenhout een subtopwedstrijd verreden. Jerney Schelling wist er de Intermédiaire II te winnen met Creator (v. Florencio).

‘Meer dan tevreden’

Schelling scoorde voor haar proef met Creator 64,41%. Daarmee bleef ze Lonneke Rijpkema en Verdi voor, die 61,69% scoorden.

‘Het was een foutloze proef die voor de toekomst nog meer gesloten en aan elkaar gereden mag worden. Voor nu ben ik meer dan tevreden! Ik was vooral opgelucht toen ik het passage-piaffe-stukje voorbij was en dacht ‘zo die zit erop’! Vooral mijn series gingen erg goed. Het grootste werk zit hem vooral in de pirouettes, ze zo gesloten houden op de A-C lijn vinden we beide nog erg lastig!’

‘Ik train bij Sanne Beijerman en Anouk Hansen. Naar de wedstrijd toe train ik steeds losse stukjes uit de proef, de dag voor de wedstrijd zelf doe ik eigenlijk alleen de basis: even loswerken en klaar.’

‘Met Creator naar U25’

‘Ik rijd op dit moment vier paarden, waaronder de achtjarige Floris Sollenburg, die in september de overstap gaat maken naar de subtop. De planning met Creator is zeker de Grand Prix U25. Maar voor nu wil ik eerst de scores in de Inter II omhoog halen, daarna maak ik een planning voor de U25.

Brem Beers in goede doen

Ook Brem Beers mag tevreden terugblikken op de wedstrijd in Aerdenhout. Zij reed in het ZZ-Zwaar naar een eerste én een tweede plaats met Stay Up (v. Stalypso). In de eerste proef won Beers met 62,86%, in de tweede proef moest ze Wijnanda van Brenk laten voorgaan. Van Brenk scoorde met Ferrari (v. Apache) 62,39%, Beers bleef daar net onder met 62,21%. Beers mocht ook in de Inter I een prijs in ontvangst nemen.

Prix St. Georges en Inter I voor Daniëlle Keur

De Prix St. George en het Inter I werden gewonnen door Daniëlle Keur en Dettori met percentages van 65,74% en 65,96%.

Kelly Zuidervaart wint Grand Prix

In een gecombineerde rubriek voor de Grand Prix en de Grand Prix Special waren het Kelly Zuidervaart en Cadans M die de hoogste dagscore behaalden, zij schreven met 67,93% de rubriek op hun naam. Kim Thijssen en Gameboy maakten hun comeback en moesten met 65,6%, genoegen nemen met een tweede plaats. Valentijn van Weering en VarioHippiQue’s First Class werden derde met 65,27%.

Sarah van de Meer wint U25

Sarah van de Meer won met Elton John (v. Johnson) de Grand Prix U25. De combinatie scoorde 63,59%.
Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/ Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

 

Reacties