Subtop I Ingrid Moerman: ‘Door planningen krijg ik zelfvertrouwen’

Subtop I Ingrid Moerman: ‘Door planningen krijg ik zelfvertrouwen’

0 963
Ingrid Moerman - Guapomunde

Op zondag 21 oktober werden de laatste rubrieken van de driedaagse wedstrijd It’s All Dressage verreden in Nieuw- en Sint Joosland. Ingrid Moerman en Guapomunde (v. Cantos) wonnen de ZZ-Zwaar finale. Zij bleven met 66,45% de nummer twee net voor. Marielle Hoefsmit en Heavenly Charming (v. Charmeur) sloten achter Ingrid aan met een percentage van 66,2%.

‘De kür is ons favoriete onderdeel’

‘De kür op muziek is ons favoriete onderdeel. Zodra de eerste tonen klinken wordt Guapomunde heel enthousiast en daarna hoef ik voor mijn gevoel alleen maar te sturen. Ik ben heel tevreden over de kür. Dit niveau is voor ons nog nieuw, deze wedstrijd is voor ons pas de tweede keer in de klasse ZZ-Zwaar. De laatste overgang van galop naar draf had wat vloeiender gemogen, maar de pirouettes kan hij heel mooi en ook de series doet hij met veel gemak. Daarom heb ik besloten om deze op een gebroken lijn laten zien, zodat we de moeilijkheidsgraad wat konden verhogen. Het was echt genieten dit weekend!’ aldus en dolblije Ingrid.

Stijgende lijn

Moerman had tijdens dit concours een mooie stijgende lijn te pakken. De eerste dag van deze meerdaagse wedstrijd had de combinatie nog wat spanning, wat hun 61,286% en een 5e plaats opleverde. De dag erna bleek Guapomunde al veel rustiger en meer op zijn gemak, in de proef liet de combinatie dan ook meer ontspanning zien. Resultaat:  een vierde plek met 62%. ‘In de kür op muziek viel alles op z’n plek en reden we onze beste rit van dit weekend.’

Naar piekmomenten toewerken

Guapomunde is Moerman haar enige paard. Hierdoor heeft zij alle tijd en aandacht voor zijn trainingen en welzijn. De amazone traint al drie jaar bij Emma van den Hoven, waar zij haar paard ook kocht. ‘Voor de wedstrijd neem ik altijd extra lessen. We zijn in de B begonnen en zijn samen met de begeleiding van Emma doorgegroeid naar dit niveau. In de week voor de wedstrijd maken we samen een planning hoe we naar het piekmoment toe werken. We werken dan uit wanneer hij vrij krijgt, wanneer we hem gymnastiseren en welke dagen we proefgericht gaan trainen. Ook het hele management eromheen zoals bijvoorbeeld het voerschema bespreek ik dan met Emma. Door middel van deze planningen weet ik precies wat ik moet doen, dat geeft mij zelfvertrouwen.’

Moerman was zeer te spreken over de wedstrijd: ‘Het was een geweldig georganiseerde wedstrijd! Complimenten aan het team van de Kroo, de wedstrijd heeft een echte internationale allure en alles verliep precies volgens plan.’

Verrassende winst Lichte Tour

De Lichte Tour finale pakte vandaag anders uit. Waar Lotje Schoots de afgelopen twee dagen de niet te twistte winnares bleek te zijn, moest zij vandaag Jessica Leijser en Djambalay (v. Santano) met een score van 72,125% voor laten gaan. Lotje en Equitop Favorit (v. Jazz) volgden met 71,775%. Op de derde plaats eindigden Wenda Welten en Firefly (v. Wynton) met 70,475%.

Hattrick voor van der Pols

Sanne van der Pols en Cuvanck PP (v. Downtown) wonnen na vrijdag en zaterdag, ook zondag de Junioren rubriek in Niew-en Sint Joosland. De combinatie scoorde 73,275% voor hun kür op muziek waarmee ze concurrent Chiel van Bedaf en Fernando (v. Tango) ongeveer 2% voor bleef: zij behaalden een score van 71,4%.

De Jong overtuigend winnares

De ponyfinale werd zeer overtuigend gewonnen door Jette de Jong. De jury’s noteerden voor haar en Ico van de Beekerheide een score van 71,375% waarmee ze nummer twee ruimschoots voor bleven. Lauren Neville eindigde met Morning Sky op de tweede plaats met een percentage van met 68,7%.

Kleine finale Lichte Tour

Met Grace of Rose (v. Jazz) bleek Lotje Schoots met 65,824% niet te kloppen in de kleine finale van de Lichte Tour. Met 61,647% eindigden Mariska van Groningen en Dutch Dandy D.J. (v. Lord Leatherdale) op de tweede plaats. Celeste Weima en Zambrano CZ (v. Future) scoorden 61,647%, wat goed genoeg bleef voor de derde plaats.

Kleine finale ZZ-Zwaar

Bij de kleine finale ZZ-Zwaar ging Lotte van den Herik samen met Darlinde M (v. Gribaldi) met 61,114% én de winst ervandoor.

Young Riders finale

Met 69,175% won Maaike ten Hoor met Winder-Don (v. Don Primero) de Young Riders finale.

 

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Esmee van Gijtenbeek

Reacties