Subtop: Hoogste dagscores voor Kaylee Gouda met zelf opgeleide Don Juan

Subtop: Hoogste dagscores voor Kaylee Gouda met zelf opgeleide Don Juan

Kaylee Gouda - Don Juan Subtop Dordrecht 2017 © DigiShots

Tijdens de subtop wedstrijd in Aerdenhout werd het ZZ-Zwaar verreden over twee grote groepen. In de eerste groep was het Eva Lunau die haar All Star (v. Aljano) met 67,5% naar een mooie eerste plek reed. Tweede werden Cindy Spaargaren – Bootsma en Bowi E (v. Krach C) met 66,43%. Derde waren Dennis Jansen en Elvis (v. Zhivago) met 65,21%. Een mooie vierde plaats was er voor Selina Jansen en Emy (v. Vivaldi) met 65%.

Ook in de tweede proef van de eerste groep was Eva Lunau degene die het oranje lint mocht gaan halen, dit maal stuurde ze haar All Star (v. Aljano) naar 60,14%. Zij was de enige die nu een voldoende score liet noteren.

Oranje lint voor Joyce van Schaik

In de tweede proef was het Joyce van Schaik die in proef 37, Glendale (v. Ampere) naar de eerste plek stuurde, dit deed zij met een percentage van 64,93%. Tweede werd Geert Hofland met Blaze (v. United) met 64,79%. De derde plaats was voor Marielle de Jong met Amigo (v. Rubels) met 61,29%.

In proef 38 was het Geert Hofland die zijn tweede plaats omruilde voor het oranje lint, in deze proef stuurde hij Blaze (v. United) naar 63%. Tweede werden Danielle Kok en Casmir (v. Casantos) met 62%. De derde plaats in deze proef ging naar Angela Bleeker en Flica Strona (v. FS Delamanga) met 61,71%.

Kaylee Gouda en Don Juan oppermachtig

In de Lichte Tour was het Kaylee Gouda die oppermachtig was, met haar Don Juan (v. Vivaldi) wist zij zowel de Prix st. George proef als de Inter I proef te winnen. Dit deed deze combinatie met percentages van 69,41% en 68,16%. Dit was niet alleen goed voor twee maal een eerste plaats, ook waren dit de hoogste dagscores.

‘Mijn gevoel bij beide proeven was super! Vooral de PSG liep hij fantastisch, we kregen een hele rits achten’, vertelt een enthousiaste Kaylee. Alles waar we thuis aan werken kwam er gister in de proef uit. Vooral de stap, pirouettes, appuyementen en de series werden beloond met hoge cijfers.’

Zelf opgeleid

Kaylee heeft de ruin al vanaf dat hij 4,5 jaar is en heeft hem zelf opgeleid naar dit niveau. Ze traint twee keer in de week bij Anouk Hansen en is hard aan het trainen voor de U25. ‘Mijn doel is om dit jaar mijn debuut te maken via de Inter A, alles is thuis bevestigd maar ik wil hem pas uitbrengen als de oefeningen elkaar netjes kunnen opvolgen en het allemaal klopt. Ik bouw Don rustig op naar een wedstrijd toe en vooral een dag voor de wedstrijd doen we lekker relaxed en schakelen we vooral om het tempo helemaal onder controle te krijgen.’

Grand Prix als doel

‘Ik ga mij eerst focussen op de Lichte Tour-selecties en hoop daarna deel te mogen nemen aan het NK. Mijn uiteindelijke doel met hem is de Grand Prix, maar ik hoop nu nog mooie prijzen met hem te winnen in de PSG en Inter I en daarna door te stromen naar de Inter A om uiteindelijk U25 te starten.’

Ook heeft Kaylee op dit moment een 5,5 jarige Bretton Woods, genaamd Hampton Woods, op stal staan. Hiermee maakte zij vorige week haar L2 debuut, wat resulteerde in een mooi percentage van 65%. ‘Hampton heeft onwijs veel kwaliteit en wil ik uiteindelijk, net als Don, helemaal opleiden.

Tweede in de Prix St. George was Shelby Spierenburg die haar Champ naar 66,62% reed. In de Inter I was de tweede plaats voor Patricia van Dorp – Salman en Salman’s Unique (v. Metall) met 63,09%.

Wendy Fokker en Black Pearl

Ook de Prix St. George werd in twee groepen gereden, in de tweede groep was de eerste plaats voor Wendy Fokker en Black Pearl (v. Polansky) met 61,76%. Tweede werden Ilse Ligthart en Hero (v. Farrington) met 61,25%.

In de Young Riders-rubriek trokken Vivianne de Jong en Zavinko V (v. Hamlet) aan het langste eind. Met een percentage van 60,07% namen zij de eerste plaats in.

Derk Schekkerman met winst weer de ring in

Met een percentage van 64,46% was het Derk Schekkerman die met Primeval Ucola (v. Krack C) de Grand Prix op zijn naam schreef. Tweede in deze rubriek was Valentijn van Weering met zijn zwarte hengst VarioHippiQue’s First Class (v. Florencio I) met een percentage van 62,72%.

In de Inter II was de eerste plaats voor Marije van den Heuvel die met haar Donovan van Kairos (v.Oscar) net geen winstpunt behaalde.

Tekst: Dominique Marijnissen

Foto: DigiShots

Reacties