Subtop | Hergen van Hall: “Ik verwacht heel veel van Hurricane Domino”

Subtop | Hergen van Hall: “Ik verwacht heel veel van Hurricane Domino”

0 1341
Foto: Archief

Hergen van Hall stond op eenzame hoogte in de Prix St. Georges tijdens de wedstrijd in Vrouwenparochie. Met Hurricane Domino (v. Charmeur) reed van Hall naar 66,62% en stond hiermee ruimschoots los van de rest. Het is snel gegaan met deze combinatie, twee weken geleden startten zij namelijk nog in de ZZ-Licht.

Geen ringervaring

Hurricane Domino heeft nog weinig wedstrijdkilometers in de benen. Van Hall: “Zeg maar gerust: geen kilometers! Hij heeft alleen maar een keer PAVO Cup gelopen en een paar L2 wedstrijden, daarna is hij bij mij op stal gekomen. Het enige wat ik er nog mee heb gestart is één ZZ-Licht selectie, de Regiokampioenschappen en nu deze wedstrijd. Hurricane Domino is een hartstikke fijn beest, als hij zich wat zekerder voelt op ander terrein verwacht ik heel veel van hem.”

Samenwerking

“Ik rijd dit paard voor Arjen van Diepen en Kirsten van Wezel. Daar werk ik vaker mee samen, soms rijden zij paarden voor mij en soms is het weer andersom. Hurricane Domino is door hen opgeleid, en het was mijn taak om hem Lichte Tour te klasseren. Dat is dus heel mooi gelukt! Het is fijn om met zulke mensen te kunnen samenwerken, Kirsten en Arjen zijn lekker nuchter én echte paardenmensen dus dan zit je al gauw op één lijn.”

Stoer paard

Hurricane Domino tikt de 1.80 aan en heeft daarnaast ook nog eens een heel stoer voorkomen. Van Hall: “Dat past mij in ieder geval heel goed. Hurricane Domino maakt zich heel mooi, hij heeft veel houding en er komt dus een heel stoer paard de baan in. Hij mag dan nog wel groen zijn, maar hij is heel talentvol en houdt dan ook ontzettend veel over. Ik heb ook zijn halfbroer gereden, die loopt inmiddels Zware Tour in Italië. Maar ik weet zeker dat Hurricane Domino een slag beter is dan zijn halfbroer.”

Mooie wedstrijd

De wedstrijd liep niet over van deelname, wat volgens Van Hall een gemiste kans is: “Het was ontzettend fijn rijden in Vrouwenparochie. De banen lagen er perfect bij, met mooie aankleding. Er waren leuke prijzen en de sfeer was top. Het is jammer dat zo’n wedstrijd niet de deelname krijgt die deze verdient.”

Uitslagen ZZ-Zwaar

Neeltje Ferwerda bleef in beide proeven de concurrentie voor met Hello World (v. Parcival). Zij reden naar 63,29% en 62,57%. Anja Oudendag sloot in beide proeven als tweede aan met Zwarte Willem Fan’e Beijemastate. Deze combinatie behaalde twee keer exact 60%.

Uitslagen Subtop Vrouwenparochie 21-7-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties