Subtop | Hennie Roffel: “Blij met Lichte Tour-debuut”

Subtop | Hennie Roffel: “Blij met Lichte Tour-debuut”

Hennie Roffel & Hera-Utopia

Hennie Roffel maakte haar Prix St. Georges met de Charmeur-dochter Hera-Utopia in Emmeloord. De combinatie scoorde 66,1%.

Doorgetraind

Roffel vertelt “We hebben best een rare periode achter de rug met de corona-maatregelen. Ik heb haar in 2018 in het Z1 voor het laatst gestart. Daarna heb ik haar een poosje niet gereden en in november 2020 nam ik haar weer over. Ik rij nu gemiddeld weer twee a drie paarden voor Carly Huisinga. Het is altijd fijn om in Emmeloord te starten en ik dacht laten we het eens proberen. We hadden thuis lekker doorgetraind en waren er nu wel aan toe”.

Mooie score

Ze vervolgt “Ik was heel erg blij met de proef. Hera-Utopia heeft een top instelling en altijd het achterbeen erbij. Ze heeft een heel mooi front en open aanleuning. Als ik het vlekkenloos kan rijden dan komt het wel goed. Toen ik reed dacht ik dit gaat goed en dat is fijn. Het was voor mij ook weer de eerste keer de ring in dus ik moest er zelf ook weer even inkomen. Met het aangalopperen hadden we een klein beetje spanning en in de tweede pirouette iets balansverlies. In de serie ontstond een klein foutje, het kan alleen maar beter worden en we hadden nu al een mooie score.”

Kilometers maken

“Ik was heel erg blij met haar focus en instelling. Ze is een heel fijn paard om te rijden. We gaan nu een mooie planning maken om ervaring op te doen en de scores nog verder omhoog te laten gaan. Ze heeft aanleg voor het hogere werk, dat zit wel goed maar we gaan eerst kilometers maken in deze klasse. Het was echt lang geleden maar je moet toch een keer van huis om te weten waar je staat. Ik was erg tevreden met het totaalbeeld. Voor een debuut was het heel erg fijn en relaxed zonder publiek. Ik heb zin om vaker weg te gaan,” vertelt de amazone enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Hennie Roffel

Reacties