Subtop | Hans Peter Minderhoud: “Hij doet me aan Johnny denken”

Subtop | Hans Peter Minderhoud: “Hij doet me aan Johnny denken”

Hoefslag Masterclass 2019
Invictus met zijn voormalige ruiter Riccardo Sanavio © DigiShots

Hans Peter Minderhoud maakte gisteren een veelbelovend debuut met Invictus (v. Jack Sparrow) in de Prix St. Georges. De combinatie schreef de rubriek in Groesbeek op hun naam met 76,912%.

Super fijne proef

Minderhoud vertelt “Ik was er super blij mee. Het was een proef zonder fouten en hij draafde en galoppeerde heel goed. In de stap mag hij nog iets meer ontspannen. In de uitgestrekte stap keek hij even om zich om heen. Maar ik heb een super fijne proef gereden.”

Juryverschil

De hengst blinkt uit in zijn verzamelde en uitgestrekte draf. “Hij loopt heel gemakkelijk door de zijgangen heen en draait goede pirouettes. Zijn wissels zijn groot en mooi, eigenlijk, kan hij alles heel goed” vertelt de ruiter. De combinatie had te kampen met een groot jury verschil, 73% en 80%. “Desondanks kregen we heel veel negens voor de series, de appuyementen en het uitstrekken. Het is een heel imponerend en mooi paard om te zien. Met zijn vier witte benen is hij een opvallende verschijning.”

Concours paard

Eerder reed voormalig stalruiter van team Glock Riccardo Sanavio de hengst. Na zijn vertrek kwam het paard onder het zadel van Ingrid. “Ingrid en ik hebben hem een beetje afgewisseld en nu rij ik hem een paar maanden zelf. Het is een super fijn paard en toen hij zes was liep hij al met veel gemak door de ZZ-Zwaar proeven met Riccardo. Die proeven zijn best lastig voor jonge paarden maar hij deed het super goed. Het is een heel fijn concours paard, hij kijkt niet en is op een leuke manier fris” vertelt Minderhoud.

NK dressuur

Minderhoud hoopt zich te kwalificeren voor het NK Dressuur met de opvallende hengst. Daarvoor moeten ze nog één keer 68% bij elkaar rijden. “Tot het NK heb ik nog niks opgegeven maar dat ga ik gauw doen. Hij laat veelbelovende dingen zien voor de Grand Prix. Hij kan al heel mooi passageren en een paar passen piafferen. Het is een paard met heel veel looplust en is super leuk om mee te deken. Zoals hij gisteren voor het eerst mee op wedstrijd was, doet hij me veel aan Johnny denken (Johnson, red.). Je hebt veel front en de voorbenen voor je uit, ja het was echt wel leuk” vertelt Minderhoud lachend.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties