Subtop | Guusje van Heeswijk: ‘Je ziet echt dat we een team...

Subtop | Guusje van Heeswijk: ‘Je ziet echt dat we een team zijn’

Guusje van Heeswijk - Desperado Rabobank Talentendag 2016 © DigiShots

Op deze zonnige zaterdagmiddag ging Guusje van Heeswijk met haar Desperado (v. Jazz) in het ZZ-Zwaar (proef 37) er met de overwinning van door. Zij behaalde samen met haar grote, donkere ruin een mooie score van 69,5% op de subtopwedstrijd in Uden.

Combinatie

Guusje is heel tevreden over vandaag, ze vertelt: ‘We zijn de laatste tijd steeds meer een combinatie aan het worden, het totaalplaatje begint te kloppen en de puntjes komen op de bekende i. Ik heb Des nu sinds 2014/2015. Toen zijn we samen in de M2 begonnen en we zijn pas sinds afgelopen oktober in het ZZ-Zwaar gestart, het is erg fijn dat we nu duidelijk meer aan elkaar gewend raken’.

Veel in zijn mars

Desperado is volgens Guusje een paard waar je van moet houden of niet. ‘Desperado is best wel een groot, grof paard, maar je ziet aan hem dat hij veel in zijn mars heeft. Bijvoorbeeld in de uitgestrekte draf, sommige jury’s vinden hem dan wat loperig en krijgt hij een wat lager cijfer, terwijl anderen het wel mooi vinden en dan krijgt hij zomaar een 8.Ook heeft hij best wel een voorbeen en dat zie je terug in de wissels. Die beginnen nu echt steeds mooier en groter te worden.’

Maar, Guusje doet het wel rustig aan met haar ‘Des’: ‘Als afwisselingen neem ik hem wel regelmatig mee naar buiten, longeren gaat nog even niet omdat we net zijn verhuisd, maar als het straks thuis klaar is wil ik dat ook meepakken. Maar voor nu worden we allebei al heel blij van een kort ritje door het bos na de training’.

Knuffels

‘Desperado is eigenlijk een heel fijn en stabiel paard. Hij is absoluut niet kijkerig dus dat geluk heb ik al! Het is wel zo dat als ik de ring inrijd dat hij een keer denkt ‘ah een bloempotje’ en daar ook op reageert, maar als ik op de AC-lijn rijd dan is hij wel echt bij mij en loopt hij zijn proefje. Thuis, in de voorbereiding voor een wedstrijd heeft hij wel zijn ritueeltjes nodig. Maar dat gaat niet verder dan rust en een stevige knuffel. Maar omdat we elkaar steeds beter leren kennen, weet ik voortaan wel wat ik wel en niet moet doen. Je ziet dus echt dat we een team aan het worden zijn,’ aldus de jonge amazone.

Young Riders

Guusje zit nog op school, rijdt verschillende paarden en maakt dus ook lange dagen. Ze is dan ook aan het ‘spelen’ met gepaste trainingsschema’s. Mede hierdoor doet ze het naar eigen zeggen ‘rustig aan’, maar aan ambitie geen gebrek, want nu de punten voor de Young Riders binnen zijn is dat het volgende doel. ‘Bij de Young Riders moeten de puzzelstukjes nog net wat mooier in elkaar vallen, maar daar wordt aan gewerkt!’.

Mooie scores in Uden

De Grand Prix werd vanmiddag gewonnen door Stephanie de Frel en Calrieta H (v. Westpoint) met 70,05%. Joyce Lenaerts reed haar Euro (v. Voice) naar een score van 66,54% in het Intermediare II en nam de oranje rozet mee naar huis. Hanneke Ariens en Exclusive (v. Olivi) wonnen met 72,21% de Prix st. George, Lisa van der laar eindigde vooraan in het Intermediare I met Dropshot (v. Obelisk) met een score van 67,87%. Bij de Young Riders waren Evelien Huberts en Romeo (v. Jazz) het best in vorm en reden naar een mooie 68,90%. Ten slotte lieten Jaimy Jongman en Exxion (v. Johnson) met een percentage van 66,43 de concurrentie achter zich in het ZZ-Zwaar (proef 38).

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties