Subtop: ‘Genoten van proef Adelinde en Aqiedo’

Subtop: ‘Genoten van proef Adelinde en Aqiedo’

0 1124

Adelinde Cornelissen was vandaag heer en meester in het Twentse Geesteren door in de hoogste klasse de eerste twee plaatsen te bezetten. De KWPN-goedgekeurde Aqiedo wist overtuigend te winnen, door maar liefst 73,7% te scoren. Jurylid Marlon van Wissen laat weten genoten te hebben van de proef. ‘Het was echt heel mooi om naar te kijken. Aqiedo laat een schitterende piaffe- en passagetour zien. De passage was met ontzettend veel cadans, echt zoals we het graag willen zien.’

Handig
Van Wissen roemt de handigheid waarmee Adelinde door haar proeven heen rijdt. ‘Elke oefening wordt voorbereid, dat helpt zeker om tot zo’n percentage te komen. Eigenlijk hadden we voor alle onderdelen hoge cijfers over, al waren we wel van mening dat de halslengte een punt van aandacht kan zijn. Vandaag was het niet storend, anders kom je ook niet tot zo’n percentage, maar het is wel iets waar Adelinde op moet letten.’ Hoewel 73,7% een schitterende score te noemen valt, zit er volgens Marlon zeker nog rek in de score van de goedgekeurde Undigo-zoon. ‘Laat ik voorop stellen dat ik met veel plezier gekeken heb. Het was een schitterende proef. Aqiedo zou in de overgang van piaffe naar passage nog wat meer balans kunnen tonen en de uitgestrekte draf kan nog wat expressiever.’

Adelinde’s andere Grand Prix-paard scoorde 69,35%. De door de familie Cornelissen gefokte Zephyr (v. Jazz)  liet volgens het jurylid een sympathiek beeld zien, maar de ruin zou meer gesloten mogen gaan voor hogere scores. ‘De afwerking is goed. Hier en daar is er een kleine oneffenheid, zoals de piaffe die wat meer ritme zou mogen tonen.’ Cornelissen laat via Facebook weten blij te zijn met de vorderingen van haar twee paarden.

Ervaring in het rijden van de Grand Prix
Op de derde plaats zien we Christa Larmoyeur die recent haar rentree maakte met haar Aston Martin NL (v. Uphill).  Het lag dicht bij elkaar, want Christa scoorde maar 0,05% minder dan Adelinde.  ‘Aston Martin liet mooie piaffes en pirouettes zien, roemt Van Wissen. ‘De passage zou wat meer van de grond kunnen zijn, al toonde Christa wel een heel aansprekend totaalbeeld. Toch zie je bij de top-vier wel heel duidelijk dat zij ervaring hebben in het rijden van de Grand Prix. Jean-René Luijmes completeerde de top-vier door Aswin naar 69,10% te rijden. De Sandreo-zoon kwam goed van de grond in de passage, maar  had helaas te maken met wat spanning in de galop.

Lichte Tour: Verwaal en Pieters bovenaan
De Prix st. Georges kwam op naam van Savannah Pieters. Zij stuurde haar Dontruschels (v. Don Primaire) naar net geen 69%. Diana Boer en haar voormalig indoorkampioenspaard Hot Fever (v. Hotline) scoorden bijna een procent lager en mochten daardoor op de tweede plaats aansluiten. Susan de Klein eindigde op de derde plaats door met Déja Vu (v. Dimaggio) bijna 67% bij elkaar te rijden. Op de vierde plaats zien we Linda Verwaal die met Rock Forever-zoon Rocky 65,59% wist te behalen. Verwaal deed goede zaken in Geesteren, want in de Intermediare I deed zij er een schepje bovenop en voerde zij de lijst aan door 66,78% te bemachtigen.

Hoogste dagscore in ZZ-Zwaar voor Vincourt
Annemieke Vincourt won één proef in het ZZ-Zwaar. Zij zadelde hiervoor Diede Dieni (v. Spielberg) en kwam tot 68,29%. Janneke Punte en Carlos Ramirez (v. Cardenio) scoorden ruim 66% en daarmee goed voor het rode lint.  In de andere proef eindigde Vincourt op de tweede plaats.  Femke Beljon won met een miniem verschil door Winningmood-nazaat Discovery naar 62,39% te rijden.

Jeugdrubrieken:  Rhythm and Blues wint
Het waren niet de gevestigde namen die aan de start kwamen tijdens de jeugdrubrieken. Desalniettemin werden er mooie percentages gereden. Rachelle Buining won met Welt Hit II-nakomeling Rhythm and Blues de landenproef. Zij scoorde 68%. Zoë Schipper en Venice (v. Cabochon) lieten 66,58% noteren en kwamen daarmee tot  de tweede plaats. De individuele proef kwam op naam van Maybrett Schreur. Haar Duitsgefokte Feinsliebchen (v. Florestan) kwam tot 64,67, een procent meer dan Mieke Naberink die met Chesspoint (v. Westpoint) goed was voor het rode lint.

 

Reacties