Subtop | Frederike Gotink: “Ik zit op een roze wolk”

Subtop | Frederike Gotink: “Ik zit op een roze wolk”

Frederike Gotink - Guess Hippiade © DigiShots

Frederike Gotink wist ook de tweede wedstrijd in de Intermediaire II  te winnen. Ze stuurde Guess (v. Olivi) naar 64,706% tijdens de Subtop wedstrijd in Luttenberg.

Steeds constanter

Gotink vertelt enthousiast “Het is super leuk om weer te winnen. Hij ging net zo fijn als onze eerste keer. Het is fijn om al zo goed mee te doen met mooie scores. Alles wordt steeds stabieler en constanter. De proef kan ik steeds meer aan elkaar rijden. Dat wordt steeds meer genieten, zeker in een hogere klasse. Vorige keer en dit weekend was ik toch nog wel een beetje zenuwachtig. Ik ben toch nog zoekende naar wat goed is maar hij liep er heel fijn doorheen.”

Onervarenheid

Ze vervolgt “Het hele galopgedeelte ging super fijn. Zelfs toen het hard waaide en regenende bleef hij fijn doorlopen terwijl hij het wel even spannend vond. De pirouettes kan hij super klein draaien en de series springt hij mooi van de grond. Voor het galopgedeelte kregen we meerdere achten. De jury’s zaten in de passage nog niet helemaal op één lijn. Het is voor mij ook nog zoeken hoe ik het in de proef aan elkaar moet breien. Dat is mijn onervarenheid en we moeten samen nog wat meer kilometers maken.”

Genoten

De juryleden waren ook gecharmeerd van de combinatie. Op het protocol stond ‘Goed voorgesteld, leuk paard en symphatiek beeld’. “De meeste juryleden kunnen het beeld wel waarderen. Ik weet dat de passage nog beter kan maar hij piaffeert als een trein. Ik moet daar zelf nog wat handiger in worden denk ik. Maar ik heb weer genoten van de proef.”

Roze wolk

Gotink is zeer tevreden over haar rit. “Ik zit echt weer op een roze wolk. Dat ik dit samen doorloop met een eigen gefokt en opgeleid paard. Dat is zo mooi. Ik kom pas net kijken en het is echt leuk dat je mee doet en leuke scores rijdt. Maar alle eer gaat naar Guess, hij verdiend het. In januari gaan we weer op wedstrijd en misschien wel naar Luttenberg. Het is daar goed voor elkaar en er zijn fijne bodems. Als de scores nog wat hoger worden wil ik de overstap maken naar de Grand Prix.”

Zie ook: Subtop | Frederike Gotink: “Dit is een droom die uitkomt”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties