Subtop | Frederike Gotink: “Dit is een droom die uitkomt”

Subtop | Frederike Gotink: “Dit is een droom die uitkomt”

Frederike Gotink - Guess Hippiade © DigiShots

Zondag maakte Frederike Gotink voor het allereerst haar Intermediaire II debuut. Ze reed haar zelfgefokte Guess (v. Olivi) naar 66,838% en de derde plek. Dit deed de combinatie op de Subtop wedstrijd in Zevenaar. “Afgelopen week heb ik er wel een paar keer over gedroomd en nachtmerries over gehad.”

Zenuwen

Gotink vertelt enthousiast “Ik ben zo blij dat we het startbewijs voor de Grand Prix hebben gehaald. De proef heb ik vannacht wel veertig keer gedroomd. Ja, ik had er best wel wat zenuwen voor. We hebben er hard voor gewerkt en dat het dan zo uitpakt op je debuut, dat is een droom.”

Fijn beeld

Over de proef vertelt ze “Het beeld was heel fijn en Guess stond er super fijn aan. De pirouettes kan hij normaal gesproken harstikke goed maar die gingen mis. Dat is jammer want ze tellen dubbel. Ik vind het fijn dat er nog dingen zijn die beter kunnen. Dat zegt ook wel wat, de score kan nog wat meer omhoog. Maar hij pakte super aan vandaag en deed zo goed zijn best, ik kan alleen maar heel blij zijn.”

Zelf gefokt

Gotink heeft het paard zelf gefokt en opgeleid. De combinatie is in de B begonnen en heeft alle klasses doorlopen. “Hij is pas acht jaar oud maar we hebben het rustig aan gedaan. Zo zie je dat je met een eerlijke manier van trainen, een fijn paard en het talent hij er ook komt. We hebben alles doorlopen en uitgereden. Daardoor hebben we veel ervaring opgedaan en hij staat lekker bij ons thuis. Met een hoop plezier en hard ervoor werken kom je er ook, dat vind ik heel belangrijk. Het is een heerlijk paard om iedere dag op te sappen. Als ik dit paard niet had gehad dan had ik er niet gestaan. Alles heb ik aan hem te danken, eerder was dat mijn toppaard Caraat maar nu heeft hij het overgenomen. Ik hoop straks echt wat Grand Prix te kunnen rijden. Altijd heb ik al in hem geloofd en nu komt het uit, dat is toch een droom van iedereen.”

Geen hoge verwachtingen

De combinatie gaat het winterseizoen gebruiken om door te oefenen en te starten in de Intermediaire II. “Ik had niet verwacht dat onze proef nu al zo’n mooie score zou opleveren. We gingen naar de wedstrijd toe met het idee, kijken hoe we er door komen en misschien een winstpuntje. We gaan nu maar eens met de instructie overleggen.” Gotink krijgt instructie van Sjak Laarakkers en Marlon van Wissen. “Dat is een hele fijne combinatie samen. De ene week bij de ene en de andere week bij de andere. Bij Sjak oefenen we meer de basis en de piaffe en passage. Bij Marlon rijden we juist meer proefgericht. Afgelopen week heb ik wel een paar keer er over gedroomd, het is toch spannend de eerste keer. De Intermediaire I heb ik ook met Caraat gereden, dan weet je een beetje wat er verwacht wordt. Dit had ik nog nooit gedaan dus dat was een hele grote stap.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties