Subtop | Fransje van der Meer: “Wow, wat een paard”

Subtop | Fransje van der Meer: “Wow, wat een paard”

© Babette van der Wal - Fransje van der Meer

Op de goed gevulde Subtop wedstrijd in Utrecht wist Fransje van der Meer beslag te leggen op de eerste plaats. Ze won beide ZZ-Zwaar proeven met Histaria (v. United). De combinatie reed 70,857% en 69,143% bijeen.

Imponerende hal

Van der Meer maakte in november haar Subtop debuut met de merrie. Over de wedstrijd vertelt ze “Ze liep echt heel fijn. Sowieso loopt ze altijd wel hele stabiele en fijne proeven. Ik was nog nooit bij de Voornruiters geweest met haar. De eerste proef was in de grote hal nog wel imponerend omdat er veel te zien was. Maar ze bleef heel fijn doorlopen. Tijdens ons debuut liep ze ook heel goed. Dat is eigenlijk wel vergelijkbaar met deze wedstrijd. Het is fijn dat ik dat goede gevoel vast kan houden met zes weken er tussen.”

Constant beeld

De amazone uit Nootdorp vertelt verder “Voor het hele drafgedeelte scoorden we hoge punten. Deze keer kregen we ook weer veel 7’5en en achten. Omdat ze zo stabiel loopt kan ik zulke punten rijden. Het is het beeld wat constant hetzelfde is.” Ook de juryleden waren enthousiast over de verrichtingen. Ze schreven ‘Wow paard, wow amazone, wow proef. “Dat is echt super leuk. Na afloop kwamen ze naar me toe dat ze echt hadden genoten. Ook vonden ze dat ik fijn had gereden. Daar doe je het toch een beetje voor.”

Voorwaartse flow

Ze vervolgt “Het is een gave locatie om te starten met mooie ringen. Met haar heb ik al in veel spannende ringen gereden zoals het CHIO en het NK. Ze is daar niet meer zo van onder de indruk. Dat is een fijn gevoel om zo de baan in te kunnen rijden. Haar draf is best groot en in de appuyementen trekt ze er echt aan. Ze had gisteren de voorwaartse flow, ze wilde heel graag en bleef met me mee denken. Dat is heel speciaal aan dit paard, ze is zo bijzonder en ik heb een echte klik met haar. Ik hoef het maar te denken en dan doet ze het.”

Goede instelling

Van der Meer heeft het paard als vierjarige gekocht bij de fokker Rene Franssen. “Toen ik haar zag was het direct al een goed gevoel. Het gevoel bij een zo’n paard zegt soms al heel veel. Toen ze jonger was had ze ook al zo’n goede instelling, dat maakt het veel makkelijker. Ik had gehoopt dat er nog een Indoor kampioenschap zou komen. Maar als dat niet doorgaat dan wil ik haar graag op het Outdoor kampioenschap starten. Wat we dan rijden weet ik nog niet. Voorlopig blijven we nog even ZZ-Zwaar rijden. Ik denk wel dat ze een heel fijn paard is om mee verder te komen in de Subtop.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Babette van der Wal Fotografie

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties