Subtop | Fransje van der Meer: “Ik wilde met lef rijden”

Subtop | Fransje van der Meer: “Ik wilde met lef rijden”

© Babette van der Wal - Fransje van der Meer

Fransje van der Meer wist beslag te leggen op het oranje lint tijdens de Subtop wedstrijd in Lisserbroek. Ze reed haar Histaria (v. United) naar 67% in de Lichte Tour.

Winnen

Van der Meer vertelt enthousiast “Het was pas onze tweede Prix St. Georges. De eerste keer deed ik ook mee aan een meetmoment maar dat was nog niet officieel. Het is heel leuk dat ik de officiële meteen win. Ze deed super haar best, zoals ze eigenlijk altijd doet.”

Met lef rijden

“De proef ging heel goed en het drafgedeelte kon ik heel stoer doorrijden. Dat was mijn doel, ik wilde de proef met lef rijden. Dat was echt wel goed gelukt” vertelt de amazone tevreden. “In de galop zou ze nog wat meer kracht mogen hebben. Maar in de draf kon ze al wel laten zien wat ze in huis heeft. Alle drafonderdelen werden beloond met een zeven of hoger” vertelt van der Meer die de achtjarige merrie zelf heeft opgeleid.

Sympathieke combinatie

De combinatie kreeg ook hoge punten voor de uitgestrekte stap en de appuyementen. “Ook heb ik hard geoefend met de pirouettes, die zijn echt verbeterd. De onderdelen die heel goed gingen zijn ook dubbeltellers, dus dat is prettig” vertelt van der Meer. De juryleden schreven ‘sympathieke combinatie en fijn gereden proef’.

Schepje bovenop

Van der Meer hoopt snel te horen wat de kwalificatie eisen zijn voor het NK Dressuur. “Als de 68% regel weer gaat gelden zoals in het voorjaar dan moeten we er nog een schepje bovenop doen. Daar gaan we dan had ons best voor doen. Het is minder leuk dat de Corona tijd er tussen heeft gezeten maar je wordt er beter van. Ik zat toen in de fase ZZ-Zwaar of Lichte Tour en twijfelde wat ik zou doen. Na drie maanden zijn we toch Lichte Tour gestart en dat pakt nu toch wel heel leuk uit. Deze proef pasthaar heel goed. Het is een duidelijke proef en je kan je nu toch meer op één proef focussen.”

Afwisseling

In de Corona periode was van der Meer vaker in het bos te vinden met haar paard. “Uiteindelijk had ik het toch nog heel druk met de paarden. Lesklanten wilde vaker komen lessen en we hebben doorgeoefend voor de Lichte Tour. Met de nodige afwisseling in het bos natuurlijk” vertelt ze lachend.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Babette van der Wal

Reacties