Subtop | Floor de Bie: “Rose doet er in de ring altijd...

Subtop | Floor de Bie: “Rose doet er in de ring altijd nog een schepje bovenop”

Floor de Bie en Rose (v. Rosario) foto gemaakt door Equigeniek

Een paar weken geleden startte deze combinatie nog in de ZZ-Licht, maar vandaag bracht Floor de Bie haar merrie Rose (v. Rosario) voor het eerst uit bij de Young Riders. Deze sprong in het diepe leverde direct de overwinning op tijdens de Subtopwedstrijd in Beuningen. Met 63,38% stonden zij aan kop in de gecombineerde ZZ-Zwaar/Young Riders rubriek.

Balen van de foutjes

“Rose pakte ontzettend fijn aan, maar ik baalde wel van de stuurfoutjes die ik zelf maakte.” De Bie vertelt realistisch over haar rit: “Die fouten waren eigenlijk onnodig. Zo kregen we een taktfoutje in de drafverruiming en had ik een telfout in één van de series. Tijdens het losrijden voelde Rose heel goed aan, als ik dat gevoel kan vast houden in de de proef zit er nog heel veel rek in de scores. In de baan doet ze er namelijk altijd nog een schepje bovenop, ze is echt een heel fijn wedstrijdpaard.”

Ervaring opdoen

“Dit was voor mij niet de eerste keer dat ik startte bij de Young Riders. Ik rijd met Gentle Giant (v. Special D) ook in deze klasse. Maar dat is wel een heel ander paard dan Rose! Gentle Giant heeft vaak last van spanning en dan schommelen de punten altijd rond de 60% omdat ik de proef door die spanning niet fijn kan afwerken. Met Rose kom ik veel meer aan rijden toe. Ik wil met haar veel ervaring op gaan doen op dit niveau zodat ik handiger word in het rijden van de proeven.”

Internationaal

“Op de lange termijn hoop ik internationaal te kunnen gaan starten met Rose, ik ben dan ook extra blij dat we vandaag meteen de eerste score binnen hebben om dit te mogen doen. Ik denk dat ze over het juiste temperament beschikt om meerdaagse concoursen te lopen. Ze wil namelijk altijd werken en hoe meer werk ze krijgt, hoe beter ze gaat lopen. Juist hierom zijn we heel zuinig op haar. We lessen bij Robin van Lierop, hij begrijpt ons door en door. Misschien komt het omdat hij zelf ook veel merries rijdt, maar hij ziet het altijd meteen als Rose bijvoorbeeld wel een beetje hengstig is. Robin heeft heel veel kennis van paarden en ik heb een goede klik met hem.”

Dankbaar

Rose is in eigendom van Jan en Gerrie Kremers, tevens de fokkers van deze merrie. “Jan en Gerrie zijn kennissen van ons. Ik ben hen ontzettend dankbaar dat ik hun paard mag rijden. Rose is zo talentvol en heeft echt een goede instelling. Ze heeft totaal geen merrie-kuren en doet er in de ring altijd nog een schepje bovenop. Ze heeft altijd de drive om te lopen en is super leergierig. Ik heb haar nu een jaar onder het zadel en ze is in die tijd heel speciaal voor mij geworden.”

Uitslagen

In de rubriek die gewonnen werd door Floor de Bie, mocht Adinda Kollau naar voren komen voor het rode lint. Zij reed Embrace Me (v. Jazz) naar 62,57% in de ZZ-Zwaar en won de andere proef met 64,79%. Mandy Wilms en El Ganador (v. Estobar NRW) wonnen de Lichte Tour met 69,04%. De Zware Tour kwam op naam te staan van Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint), zij reden naar 64,81%.

Uitslagen subtop Beuningen 4 juni 2019

Tekst: Jolanda de Nekker

Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Reacties