Subtop | Fleur van de Walle “Havanna is bijzonder”

Subtop | Fleur van de Walle “Havanna is bijzonder”

© Privé eigendom Fleur van de Walle

Fleur van de Walle reed overtuigend naar de overwinning bij de Junioren in Someren. Ze reed haar Havanna (v. Johnson) naar 65,227%, bijna zes procent meer dan de nummer twee. Het was pas de tweede Junioren wedstrijd voor de combinatie.

Meer vanzelf

Van de Walle vertelt “Omdat het pas onze tweede Junioren wedstrijd was gingen we er zonder verwachting heen. Onze trainster Romy Bemelmans kon er niet bij zijn. De proef ging goed maar er zijn nog wel wat verbeterpuntjes. Over de wedstrijd ben ik heel tevreden.” Twee weken geleden maakte de combinatie hun debuut bij de Junioren. Daarover vertelt de amazone “Toen merkte ik dat alle stukjes toch nog meer aan elkaar moest rijden. Dat ging in deze proef al veel meer vanzelf en makkelijker.”

Paard delen

De combinatie kreeg hoge punten voor de middendraf en de appuyementen in de galop. Ook de juryleden waren te spreken, ze schreven ‘Heel leuk paard, mooie combinatie en nette proef. Van de Walle vertelt “Daar was ik wel heel blij mee. Wat wel bijzonder is, is dat ik mijn paard deel met mijn zus. Mijn zus is vorige week derde geworden op het regiokampioenschap in de Z1. Komend seizoen gaat ze Z2 met hem starten en ik ga door bij de Junioren. We verdelen de week samen met rijden en dat lukt toch goed zo. Het lijkt heel moeilijk maar Havanna pakt het heel goed op.”

Zelf opgeleid

Familie van de Walle kocht het paard toen hij vier jaar oud was. “Ik kwam net van de manege af toen we hem kochten” vertelt de zeventienjarige amazone. “We hebben hem zelf opgeleid en in drie jaar tijd zijn we van de B naar de Junioren gegaan. De plannen om internationaal te starten zijn er ook en de scores wil ik nog wat hoger. Ik zou graag de kadervormingswedstrijden rijden bij de Junioren dit jaar. Volgend jaar wil ik de overstap maken naar de Young-Riders. Ik ben net zeventien geworden dus ik mag nog een jaar.”

Familiepaard

Van de Walle omschrijft haar paard als heel lief en leergierig. “Ze kan weleens moeilijk zijn maar ze snapt het heel snel. De vliegende wissels kent ze pas een paar weken. Ze wilt altijd werken en vindt het ook leuk. Ik zal nooit aan haar twijfelen, ik vertrouw haar echt. Als ze op haar top is willen we graag een veulentje met haar fokken. Ze zal altijd bij ons in de familie blijven.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Privé eigendom Fleur van de Walle

Reacties