Subtop: ‘Fimosa gaat er altijd voor!’

Subtop: ‘Fimosa gaat er altijd voor!’

0 424
Annemiek Vincourt-Krom, hier met Kansas C
Annemiek Vincourt-Krom, hier met Kansas C

In Exloo stonden er gisteren tijdens de Topsport Dressuurdagen verschillende subtop rubrieken op het programma. Annemieke Vincourt hoefde niet heel ver te rijden om met haar zelfgefokte Fimosa (v. Ampère) de Prix St. Georges op haar naam te schrijven. Hier op de foto met Kansas C. Tweede met 66,42% werden Ellen Wynia en Chakakahn (v.Sir Donnerhall).

Steeds makkelijker

‘Ik heb heel fijn gereden gisteren. Fimosa gaat steeds meer vooruit en het voelt steeds makkelijker. Ze heeft zich in een korte tijd ontzettend goed ontwikkeld,  ze wordt steeds sterker en pakt al het werk echt super goed aan. Het is een hele hete merrie die graag wil werken. Deze gretigheid gebruikt ze eigenlijk altijd in de juiste vorm. Ze is niet kijkerg en gaat er altijd voor!’ aldus een trotse fokker én amazone.

Fingers crossed

Over de plannen voor het komend seizoen vertelt Annemieke: ’Normaal gesproken rijd ik niet veel kampioenschappen maar nu liep ze eigenlijk zo fijn dat we de selecties hebben opgegeven en gaan we het gewoon proberen. De eerste selectie werden we derde dus we zijn op de goede weg. Daarnaast hebben we een embryo van haar en de hengst Ferdinand gespoeld, waarvan we hopen dat het heeft gepakt in de draagmoeder. Het lijkt goed gegaan te zijn maar het is nog even in spanning afwachten op de bepalende vijftig dagen echo.’

Nicky Snijder in vorm

Nicky Snijder verkeert de laatste tijd in een winningmood. Ook gisteren won hij beide ZZ Zwaar proeven met Gameboy Sth (v. Andretti). De eerste proef deed hij dat met een score van 68,14%. Hiermee zette hij de nummer twee, Wendy Kuiken met Victorie Boogie Woogie (v. Metall) op ruime afstand. Deze combinatie reed 64,79% bij elkaar. De tweede proef wonnen Nicky en Gameboy Sth met een percentage van 65,57%. Het rode lint in deze proef was met 60,79% voor Robin Blok en Custom Zadels Tobias (v. Jazz).

Johnson power in Zware Tour

De Grand Prix werd gewonnen door Marlies van Baalen en Ben Johnson (v. Johnson). De combinatie scoorde 70,40%. Zij werden op de tweede plaats gevolgd door Denise Nekeman die met haar Boston Sth, eveneens van de hengst Johnson, naar 69,86% reed.

Kostendrukkers cup

In Exloo werd ook de Kostendrukkers cup verreden. De overwinning in deze Young Riders rubriek was voor Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v. Vivaldi). Een percentage van 65,78% hoorde bij het oranje lint. Met 65,25% eindigde Lisanne Zoutendijk op de tweede plaats met haar Kostendrukkers Ringo Star (V. Riccione).

 

foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties