Subtop | Fabienne Jongen: “Hij is in topvorm”

Subtop | Fabienne Jongen: “Hij is in topvorm”

Fabienne Jongen & Botticelli

Fabienne Jongen reed haar Botticelli (v. Obelisk) naar het oranje lint met 67,94% tijdens de Subtop wedstrijd Outdoor Molenhorst in Someren. De combinatie reed de Intermediaire I proef.

Ritme

De combinatie reed vorige week weer hun eerste wedstrijd sinds lange tijd. “Vorige week was het matig, deze keer ging het een stuk beter. Als hij even uit het wedstrijdritme is geweest heeft hij even nodig om op te starten. Als hij weer in het ritme is, is het ook zo weer goed” vertelt de amazone.

Ontwikkeling

De wedstrijd was een goede voorbereiding op het NK dressuur komend weekend. Jongen vertelt “Een serie ging mis en een pirouette was niet helemaal mooi. Dat heeft ons veel punten gekost. Zijn draf is echt super goed de laatste tijd. Hij is hard vooruit gegaan en wordt met de dag beter. Ik dacht vorig jaar dat op zijn hoogtepunt zat maar hij blijft zich verder ontwikkelen. ”

Verzamelen

Jongen kwam vorig jaar uit bij de Young Riders met haar Botticelli. “Bij de Young Riders reed ik in galop heel groot en naar voren. Nu in de Lichte Tour moet ik hem wat meer verzamelen, bijvoorbeeld tijdens de serie om de drie. Thuis zijn we wel bezig met de serie om de twee en om de pas. Hij wordt soms te enthousiast en dan lukt het niet. Als ik dan wat meer verzamelen springt hij ze wel klein door. De pirouettes waren ook een stuk beter. Een hele is makkelijker dan een halve. Ik was wel tevreden over de proef maar er zijn ook veel verbeterpuntjes.”

U25

“Het gaat steeds beter en beter. Bij de Young Riders scoorde hij constant 70% en was hij heel steady. Nu wil ik er wat meer pit in maar dan sluipen er ook foutjes in” vertelt de 22 jarige amazone. “Ik wil graag bij de jeugd blijven rijden zo lang het kan. We zijn aan het oefenen voor de U25. Hij pakt de moeilijke onderdelen best goed op. De passage is al super goed. Ik hoop hem eind dit jaar klaar te hebben voor de U25” vertelt ze gedreven.

Twee paarden

Sinds tien maanden is ze nog een toekomst talent aan het opleiden voor de U25. “Het zou tof zijn als dat gaat lukken” vertelt Jongen. “Het is een achtjarige Spielberg nakomeling die M1 heeft gelopen. Ze pakt het werk super op is al bijna Lichte Tour klaar. Het doel is om volgend jaar twee paarden in de U25 te hebben.”

Spectaculair

De juryleden schreven ‘Spectaculair paard, mooi beeld en symphatiek paard. Jongen vertelt  “Ik zat een video te kijken van vorig jaar en hij is echt vooruit gegaan. We lessen al heel lang bij Nicolette van Leeuwen. Sinds een paar maanden gaan we ook naar Alex van Silfhout en de combinatie tussen die twee maakt toch wel een verschil. Het is fijn als iemand met een ander oog ook meekijkt. Het werkt op deze manier en we worden steeds beter.”

NK Dressuur

Komende week staat het NK op het programma. “Het NK is nooit echt mijn wedstrijd geweest. Ik hoop echt dat ik een keer een fijn proefje kan rijden. Dat ik kan laten zien zoals hij thuis loopt, dat wil ik in de ring ook krijgen. Hij is in top vorm dus ik hoop dat we daar kunnen gaan shinen!” vertelt ze enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Fabienne Jongen

Reacties