Subtop | Fabienne Jongen: “Hailie Jade heeft veel talent”

Subtop | Fabienne Jongen: “Hailie Jade heeft veel talent”

Fabienne Jongen & Hailie Jade - Foto: Equigeniek

Fabienne Jongen (22) maakte op het onderlinge meetmoment tot 27 jaar in Nispen haar ZZ-Zwaar debuut met Hailie Jade (v. Spielberg). De proef werd gewaardeerd met 66,357%.

Verlegen

Jongen vertelt “Ik ben heel erg blij, ze mocht eindelijk mee voor de punten. Het losrijden ging best wel goed. Ik heb al een paar keer getraind op Stal Argonaut en er worden ook clinics georganiseerd. Hailie Jade kan best wel een heethoofd zijn en ze vindt alles heel erg spannend. Tijdens het losrijden was ze heel rustig maar als de proef begint en er minder paarden om haar heen zijn is er toch een klein beetje spanning. In de proef voelde ze heel fijn aan maar nog een beetje verlegen. Ze is thuis bevestigd tot en met Lichte Tour niveau maar heeft nog weinig wedstrijdervaring.”

Aanleg

De amazone kocht de merrie anderhalf jaar geleden en ze begonnen op thuis in de training op M1 niveau. “Het is een grote stap om direct door te gaan naar het ZZ-Zwaar. Ik merk wel dat ze het soms nog moeilijk vind om haar balans te houden in alle oefeningen. Ze heeft heel talent en aanleg voor het hogere werk. De pirouettes doet ze thuis met veel gemak en we zijn spelenderwijs bezig met de piaffe. Ze is heel werkwillig en meedenkend. Ze kan alleen in de series heel heet worden. Het is de kunst om haar heel veel tijd te geven zodat ze rustig blijft.”

Focus

“De focus in proef lag voor mij op het bergop laten gaan en meer laten zitten op het achterbeen. Ik was heel blij met hoe ze de oefeningen in de proef liep. Thuis zijn de hoogtepunten de pirouettes en de vliegende wissels die gigantisch zijn,” vertelt de amazone. De jury schreef ‘heel stabiel en sympathiek beeld, mooie combinatie en het mag nog meer bevestigd worden’.

U25

“Ik wil graag zo snel mogelijk het ZZ-Zwaar door om Lichte Tour te gaan starten. Dit jaa gebruiken we voornamelijk om haar ervaring op te laten doen zodat ze zich beter kan ontspannen op wedstrijd. Aan het einde van het jaar wil ik haar U25 klaar hebben zodat ik volgend jaar weer bij de jeugd mee kan rijden. Dat is het doel en we werken daar rustig met veel plezier naar toe,” vertelt Jongen.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Equigeniek

Reacties