Subtop: Eva van der Linde in vorm op haar eigen Texel

Subtop: Eva van der Linde in vorm op haar eigen Texel

Op Texel is gisteren weer het jaarlijkse Texelweekend van start gegaan. Op het programma stonden een aantal goed gevulde subtop rubrieken. Voor Eva van der Linde is het een druk weekend. Hier op de foto met Belle Lady Texel. Naast dat zij gisteren meerdere jonge paarden uit bracht in de basissport, wist zij met Dark Knight Texel (v. Wynton) de Intermediaire II te winnen met 65,07%.

Fouten eruit

Enthousiast vertelt Eva: ‘Het ging gisteren erg fijn. Vorige week hebben we ons debuut gemaakt in de Inter II maar toen gingen er nog wel een aantal dingen mis. Het doel van gisteren was om zonder de fouten van de vorige keer te kunnen rijden en dat lukte goed! Uiteraard zitten er nog steeds wel af en toe kleine dingen in die nog beter moeten en daarom sleutelen we voorlopig nog even verder in de Inter II voordat we de overstap gaan maken. Met dat sleutelen gaan we gelijk vandaag nog even verder want we komen vandaag aan het einde van de dag nog een keer aan de start!’

Tweemaal Stefanie Waaijenberg

In het ZZ Zwaar was de overwinning in beide proeven voor Stefanie Waaijenberg met haar Fame (v. Boris). In de eerste proef reden zij naar een goede score van 67,36% en in de tweede proef bleek 64,86% genoeg voor het oranje lint. Op de tweede plaats in de eerste proef eindigde Pien van Doorn met haar Special D nakomeling Amigo Deseo. Zij noteerden een percentage van 63,79%. In de tweede proef mocht deze combinatie als derde naar voren komen. Tina de Jong met Fine Special, eveneens een nakomeling van Special D, werden met 63,43% tweede in de tweede proef.

Kiki Pols aan kop

Ook Kiki Pols wist twee rubrieken op haar naam te schrijven. Met 66,10% wist zij met Esprit (v. San Remo) de Prix St. Georges op hun naam te schrijven. Marjan Hooge werd tweede met MDB Escara met een percentage van 64,34% , op de derde plaats gevolgde door Ina Beuving met Dinant B (v. United).

Intermediaire I

Zoals gezegd wist Kiki Pols ook in de andere rubriek van de Lichte Tour te zegevieren. Met 65,66% wonnen zij de Intermediaire I. Rienke van de Ven- Veenema en Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) noteerden 62,87% en werden hiermee tweede.

Shanda de Boer wint Grand Prix

Shanda de Boer was de enige in de Grand Prix die boven de 60% wist te scoren. Met haar Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) reden zij een score van 61,30% bij elkaar.

 

Foto: Privé bezit

Vergelijkbare artikelen

Reacties