Subtop | Emmelie Scholtens: “Het ging heel makkelijk”

Subtop | Emmelie Scholtens: “Het ging heel makkelijk”

Emmelie Scholtens - Indian Rock KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Gisteren verscheen Emmelie Scholtens voor het eerst op de rug van haar zevenjarige Apache-zoon Indian Rock op een subtopwedstrijd. De donkere hengst liep in Heerjansdam meteen naar een score van 76,1% en winst in zijn eerste Prix St. Georges wedstrijd en de amazone dus ook alleen maar tevreden zijn.

Eerste ‘echte’ wedstrijd

Ze vertelt: “Het ging eigenlijk wel goed ja! Hij is natuurlijk pas zeven jaar en had hiervoor nog nooit een subtopwedstrijd gelopen. Vroeger is hij wel veel mee geweest naar jonge paarden-wedstrijden en hengstencompetities, maar dit was voor het eerst een ‘echte’ wedstrijd. Ik wil niet zeggen dat het boven verwachting ging, maar het ging gelukkig wel net zo fijn als thuis. Het ging heel makkelijk.”

Makkelijk

Dat gemak is ook precies wat de amazone probeert na te streven. “Het moet er makkelijk uitzien en het moet tijdens de proef hetzelfde voelen als wanneer ik thuis aan het rijden ben. Dat was dus wel een beetje het doel, maar daarnaast moet het natuurlijk ook foutloos gaan wil je hoge punten halen.”

Fijn karakter

Over de kwaliteiten van haar paard is Scholtens duidelijk. “Indian Rock is eigenlijk overal heel goed in”, vertelt ze lachend verder. “Hij is heel compleet en een super mooie hengst. Daarnaast heeft hij drie goede gangen en een fijn karakter. Dan ben je al een heel eind. Hij is heel makkelijk, lief en werkwillig.”

Doel

“Indian Rock is met name heel geschikt voor de Grand Prix straks. Met zeven jaar is hij nog hartstikke jong, maar dat zijn wel dingetjes waar we rustig naar toe werken. Voor nu is het zaak dat we een beetje ervaring op doen in de Lichte tour proeven en dan trainen we tegelijkertijd thuis rustig door om ook straks in de Grand Prix te scoren. Want dat is eigenlijk echt wel het doel.” 

Rustig aan

“Ik heb ons nog niet voor een volgende wedstrijd ingeschreven, we doen het rustig aan en pakken af en toe gewoon een wedstrijdje mee. Het fijne van dit paard is dat hij enorm makkelijk is, dus hij heeft ook niet veel wedstrijden nodig”, besluit de amazone. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties