Subtop | Emily Wiskerke: “Mijn gevoel komt overeen met de jury”

Subtop | Emily Wiskerke: “Mijn gevoel komt overeen met de jury”

Emily Wiskerke
Emily Wiskerke - Giant Cristall © AJ Pictures Verpoorte

Een jaar geleden reed Emily Wiskerke haar laatste wedstrijd. Zaterdag maakte ze haar debuut met Giant Cristall (v. Andor) in de Intermediaire I. Ze scoorden in Axel 62,65% en het oranje lint.

Geen fouten maken

Wiskerke vertelt “Ik ben er een behoorlijk tijdje uit geweest door mijn zwangerschap. Een jaar geleden maakte we ons debuut in de Prix St. Georges. Hij liep thuis zo goed dat ik dacht we gaan het proberen. In de proef liep hij heel fijn maar hij had iets pittiger mogen zijn. Maar je wilt ook geen fouten maken. De scores waren niet hoog dus ik reed ook wat voorzichtig. We hebben een foutloze proef neergezet en weten dat de volgende keer er een schepje bovenop kan.”

Symphatieke combinatie

De amazone uit Kamperland vervolgt “De series springt hij heel recht en met twee vingers in zijn neus. De zig-zag in galop doet hij ook feilloos, dat zijn wel puntenpakkers. Normaal gesproken zijn de pirouettes ook een sterk punt maar ik was zelf net te laat in de tweede pirouette.” De juryleden vond het duo een symphatieke combinatie. “Daarbij schreven ze dat ik er nog iets meer aan mag rijden. Mijn gevoel over de proef klopt met wat zij vonden, dat is fijn dat het overeenkomt met elkaar.”

Overgang

Wiskerke vervolgt “We zijn op de achtergrond bezig om door te trainen naar de Intermediaire II. Maar hij is pas negen jaar dus we doen het rustig aan. Wie weet wat volgend jaar ons biedt. De eners zitten er al op maar het is wel een flinke overgang. Voor nu blijven we eerst hier verder in groeien.”

Zelf opgeleid

Giant Cristall is in eigendom van Wiskerke en ze kocht hem toen hij vier jaar oud was. “Hij was net zadelmak en ik heb hem zelf verder opgeleid. Het is niet mijn enige troef, ik heb er vier en moet dus spreiden. Ik heb nog een ander paard in de Lichte Tour en één in de basissport. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog een kleine.”

Stabiel karakter

Wiskerke spreekt vol lof over haar paard. “Het is een heel lief paard wat graag werkt en cool in zijn kop is. Het maakt niet uit waar hij loopt, hij heeft een stabiel karakter. Hij is 1,78m groot en het heeft hem wat meer tijd gekost om hier te komen. Als hij het onder de knie heeft dan doet hij het ook zo. Die tijd gunnen we hem ook. Ik kan echt op hem bouwen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: AJ Pictures Verpoorte

Reacties