Subtop | Elles van Asseldonk: ‘Ik geniet iedere dag van Earth Wind...

Subtop | Elles van Asseldonk: ‘Ik geniet iedere dag van Earth Wind and Fire’

Elles van Asseldonk en Earth Wind and Fire

Een luxedilemma voor Elles van Asseldonk: met Earth Wind and Fire (v.Lord Loxley) heeft zich zowel in het ZZ-Zwaar als bij de Young Riders geselecteerd voor het NK Dressuur. Met 69,214% haalde ze vandaag de laatste score binnen in het ZZ-Zwaar. Daarmee bleef ze op de subtopwedstrijd in Liempde 9% voor op de concurrentie.

Combinatie worden

“Ik rijd Earth nog niet lang, en het voelt in de proef nog wat moeilijker dan dat het eruitziet”, vertelt Van Asseldonk. “Earth is een beetje een binnenvetter en het is voor mij nog niet makkelijk om hem de proef door te sturen. Gelukkig zie je dat niet aan het beeld, dat is heel goed maar het gevoel mag nog iets makkelijker. Het heeft wat tijd nodig om een combinatie te worden, die tijd wil ik het ook zeker gunnen. Thuis voelt hij echt heel goed aan, dat krijg in de proef nog niet voor elkaar maar daar werken we aan. Ik ben echt super blij met dit paard, het is echt een superpaard. Iedere dag kan ik ervan genieten als ik hem thuis aan het rijden ben!”

Sparren

Sinds december zit Van Asseldonk in het zadel van Earth Wind and Fire, een paar maanden eerder maakte ze ook overstap van trainer. Inmiddels traint de amazone naar tevredenheid bij Petra van Esch, waar ze ook op stal staat. “Vanaf het begin klikte het echt super goed. Het leuke aan Petra vind ik dat ze ook altijd naar mijn mening vraagt. We kunnen samen mooi sparren over mijn mening en de hare, daar leer ik echt veel van. Ik leer nu waarom ik iets doe en dat vind ik heel goed en interessant. Uiteindelijk moet ik het op wedstrijd toch ook alleen kunnen.”

NK Dressuur

Voor het NK Dressuur in mei moet de amazone een keuze maken tussen het ZZ-Zwaar en de Young Riders. “Ik had echt niet verwacht dat ik al direct zulke hoge scores zou gaan rijden en voor beide klassen geselecteerd zou worden. Ik vind het lastig om nu een keuze te maken. We hebben een paar wedstrijden ZZ-Zwaar gereden en dat is iedere keer super gegaan. Daarnaast is het heel gaaf dat er nog niet zo veel combinaties de minimale scores voor het ZZ-Zwaar hebben behaald. Young Riders heb ik nu twee keer gestart en ook toen hadden we goede scores. Maar ik heb nog niet op een grote jeugdwedstrijd gereden, dus ik heb me niet kunnen meten tussen de andere Young Riders. Binnenkort ga ik een Young Riders-wedstrijd rijden om te kijken waar ik sta, dat durf ik nu echt niet te zeggen. Er rijden ruiters met heel veel ervaring mee, ik kom in dat wereldje pas net kijken. Ik weet nog niet wat ik van de Young Riders moet verwachten, maar het is wel een droom om dat succesvol te rijden.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Privébezit, fotograaf: Foto4u

Reacties