Subtop | Ellen Wynia: “Chakakahn gaat nooit meer bij mij weg”

Subtop | Ellen Wynia: “Chakakahn gaat nooit meer bij mij weg”

0 3799
Ellen Wynia - Chakakahn KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Terug van weg geweest: Ellen Wynia en de charmante zwarte Chakakahn (v. Sir Donnerhall). Vorige week schreven zij in Wergea al de Intermediaire I op hun naam, en gisteren herhaalden zij dat kunstje tijdens de Subtop wedstrijd in Exloo met een score van 65,29%.

Half jaar niet gestart

Wynia vertelt: “We zijn ruim een half jaar niet meer in de baan geweest. In Wergea was het weer onze eerste keer, toen ontstonden er nog wat kleine foutjes in de series. Maar in Exloo verliep alles heel erg fijn. Ik kon Chakakahn precies zo voorstellen zoals ik dat graag wil, hij voelde fit aan en was heerlijk licht in de aanleuning. Dat gevoel was ik voor onze wedstrijdpauze een beetje kwijt, en dan is het verstandiger om een paard thuis te houden. We kwamen de proeven wel door en haalden ook goede scores, maar ik had het idee dat hij niet zo lekker in zijn vel zat. Samen met Rien (van der Schaft, red.) hebben we rustig door getraind tot alles op zijn plek viel. Rien leert mij paardrijden zoals het moet en dan gaat alles als vanzelf in elkaar passen.”

Mestprobleem

“Waar ik waarschijnlijk ook een oplossing voor heb gevonden, is het mestprobleem van Chakakahn. Het gebeurde heel vaak dat hij op concours moest mesten, maar dat dan niet deed. Dan sloot hij zich af voor mijn hulpen, en zie dan nog meer eens een fijne proef te rijden met zo’n groot paard! Ik had al veel geprobeerd, maar nu heb ik hem aan de hand een paar keer over het laantje langs het wedstrijdterrein gestapt. Dat vond hij wat spannend en nu ging hij eindelijk wel mesten. Hopelijk werkt dit de volgende keren ook!”

Nooit meer weg

Wynia en Chakakahn zijn al jarenlang een (succesvolle) combinatie. “Verkoop is wat mij betreft ook geen optie. Met sommige paarden heb je zo’n speciale band, Chakakahn is daar één van. Ik vind nooit meer een paard die zo lief en tegelijkertijd zo getalenteerd is. Soms is hij iets te lief, dan zou ik willen dat hij iets meer ‘gember in z’n kont’ had. Maar dit paard heeft mijn dromen al waargemaakt, ik heb nog nooit zoveel met een paard gewonnen als met hem. Vroeger was mijn droom om ooit in een slipjas te mogen rijden, dat is gelukt. Nu wil ik toch wel heel graag Grand Prix gaan rijden, en als alles een beetje mee zit lukt dat ook met Chakakahn.”

Roelofsen Raalte Dressuurcompetitie

De wedstrijd in Exloo stond ook als selectie op de kalender van de Roelofsen Raalte Dressuurcompetitie. Jennifer Sekrève deed zeer goede zaken door zowel de selectieproef in de ZZ-Zwaar als de Prix St. Georges te winnen. In de ZZ-Zwaar zadelde zij hiervoor KWPN dekhengst Hitmaker (v. Wynton), en behaalde een topscore van 72%. In de Prix St. Georges reed Sekrève met Ferrero (v. Rhodium) naar de winst met 67,87%.
Winst in de Grand Prix was er voor Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo). De Intermediaire II werd gewonnen door Marjan Hooge met Ego Tripper Texel (v. Jazz).

*** Bericht wordt aangevuld – Uitslagen volgen ***

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties