Subtop I Dubbelslag voor Stefan Passchier op thuisbasis

Subtop I Dubbelslag voor Stefan Passchier op thuisbasis

Stefan Passchier met Hello Ferrero, foto gemaakt door Foto4U

Stefan Passchier is nog maar een jaar actief in de Subtop. Toch heeft hij hierin met meerdere paarden al aansprekende resultaten behaald.

Zo ook dit weekend op zijn thuisbasis ‘Hippisch Centrum Noordoostpolder’ in Emmeloord, waar hij eerste en tweede werd in de ZZ-Zwaar met Hello Ferrero (v. Florencio) en de Prix St. Georges won met Sienna D (v. Sandro Hit).

Succesvolle dag

“Het was een drukke maar goed geslaagde dag!,” reageert Passchier. “Met onze eigen jonge Bordeaux nakomeling Infinity had ik ook al de Z1 gewonnen. Voor Hello Ferrero was het zijn debuut in de ZZ-Zwaar. We hadden wel wat kleine afstemmingsfoutjes omdat alles nog een beetje onwennig voor hem is op dit niveau. Maar vooraf dacht ik: het moet toch maar gewoon een keer gebeuren want hij is wel toe aan deze klasse. Nu is het een kwestie van kilometers maken om alles wat gladder te krijgen in de proeven. Met Sienna D had ik ook wel wat foutjes in de Prix, ook voor haar is dit niveau nog vrij nieuw. Zij is een heel fijne en talentvolle merrie welke ik rijd voor de familie Driessen. Uiteindelijk zal ze wel een keer verkocht gaan worden, maar tot die tijd mag ik kijken hoe ver ik met haar kom in de sport.”

Familiebedrijf

Het gevoel voor paarden heeft Passchier niet van een vreemde. De dressuurstal is namelijk echt een familiebedrijf. De training van de paarden wordt verzorgd door Stefan samen met zijn moeder Liesbeth. “Dit werkt super, we zijn een heel goed team. We hebben aan een half woord genoeg en kunnen elkaar goed bijstaan in de rijderij. Ik heb altijd een oog langs de kant en doordat mijn moeder zelf ook fanatiek rijdt voelt zij heel goed aan wat ik bedoel als ik met een rijtechnisch probleem zit. Misschien als ik met een paard richting de Grand Prix kom, dat ik dan een keer bij iemand anders ga trainen voor het piaffe en passage werk. Maar eigenlijk is de samenwerking met mijn moeder perfect!”

Jonge paarden

“Ik ben altijd meer met jonge paarden aan het werk geweest en was ik daardoor ook meer in de basissport actief. Maar goed, ze worden vanzelf ouder en groeien qua niveau natuurlijk ook door. Als je het zo bekijkt, ben ik eigenlijk tegelijk met mijn paarden naar de Subtop gegroeid. Dat vind ik dan ook het allermooiste, paarden van het begin af aan opleiden zodat je ze helemaal naar je hand kunt zetten. We hebben nu ook weer een stel fijne jonge dieren op stal staan, ik ben heel benieuwd hoe zij uitgroeien in de sport. Naast onze eigen paarden rijd ik nog een paar paarden bij Driessen Dressage Horses. Mijn dagen zijn goed gevuld!

Overige winnaars

Passchier won de eerste proef in het ZZ-Zwaar. De tweede proef kwam op naam te staan van Sara Miocevich met de expressief bewegende Jive (v. Jazz). Jacob van der Heide won met Fantastico (v. Jupilot) de Intermediaire I.

Klik hier voor alle uitslagen van de wedstrijd in Emmeloord.

Tekst: Jolanda de Nekker

Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief

Reacties