Subtop | Dubbele winst voor Jeroen Okkema: “Het is net een Jack...

Subtop | Dubbele winst voor Jeroen Okkema: “Het is net een Jack Russel”

0 1080
Jeroen Okkema
Jeroen Okkema

Jeroen Okkema en de pas 7-jarige Vin Diesel (v. Vitalis) waren gisteren in Oud-Beijerland twee keer de beste in het ZZ-Zwaar. In de eerste proef scoorde het duo 68,36% en in de tweede proef deed de combinatie er nog een schepje bovenop en reden ze naar 71% rond. “Het gaat per wedstrijd weer een stuk beter en hij wordt steeds stabieler. Omdat hij nog zo jong is en ervaring mist ben ik met die verbetering gewoon heel erg blij.” 

Goed stappen

Okkema vertelt verder over zijn proef: “Hij is ook nog maar zeven jaar, dus dan is dit niveau toch pittig zat. Maar hij wordt steeds fijner door de proeven heen te rijden en dat was gelukkig ook in de punten terug te zien. Vandaag was vooral de tweede proef een heel mooi constant rondje, die werd beloond met een hoop achten. Ik kreeg ze voor de series, het binnenkomen, pirouettes, dat zijn wel de dingen die dan net de extra punten opleveren. Ik had ook nog een negen voor een overgang van stap naar draf. Vin Diesel kan heel goed stappen en als dat dan dubbel telt, telt het lekker door. Hij kan eigenlijk alles wel goed, maar het moest altijd net wat vloeiender gaan wilde je het ook in de punten terugzien, maar dat gaat ook al steeds beter.”

Kunstjes

Je merkt wel dat hij elke keer beter gaat presteren op wedstrijd. Het is toch pas de tweede keer dat hij ZZ-Zwaar liep, maar je merkt gewoon dat hij de proef beter leert kennen en beter snapt wat de bedoeling is. Als ik met hem train dan is dat heel veel basiswerk. Hij is gelukkig wel super slim, dus ik hoef niet elke dag alle kunstjes te oefenen. Het is in de training echt de bedoeling dat hij sterker wordt, meer zelfhouding krijgt en dat ik daar mee door kan werken. Dan komen de kunstjes vanzelf. En da gaat bij deze gelukkig heel makkelijk.”

Wat meer routine

Naast het feit dat Okkema goed presteert in de subtop, heeft hij ook nog een eigen bedrijf wat veel tijd kost. Mede hierdoor blijft Vin Diesel wat vaker staan. “Omdat de andere paarden die ik heb staan vaker op wedstrijd gaan en ik ook druk ben met lesklanten blijft hij altijd nog een klein beetje achter. Dus zodoende ben ik hem nu een paar weken achter elkaar aan het starten. Aankomende zondag gaat hij ook weer mee naar Breda, dan kan hij even wat routine krijgen. Hij heeft nog niet zo heel veel ervaring op wedstrijden en anders is het ook zo zone” legt Okkema uit.

Vrolijk hondje

“Ik heb dus meer paarden staan, maar deze is gelukkig van mezelf” vertelt Okkema lachend verder. “Het klinkt altijd heel simpel en suf, maar het is echt een super lief paard. Ik denk wel eens dat hij in het verkeerde lichaam zit. Want het had echt een Jack Russel moeten zijn, zo’n lief vrolijk hondje. Hij wil vaak knuffelen, vraagt altijd om aandacht en in het werk doet hij ook zijn best. Dat zijn allemaal factoren die het extra fijn maken om zo’n paard te rijden.” Besluit Okkema.

Zie ook: Subtop | Jeroen Okkema: ‘Vin Diesel deed super zijn best’

Klik hier voor de uitslag

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties