Subtop | Dubbel succes voor Joyce Lenaerts “Het is een kwestie van...

Subtop | Dubbel succes voor Joyce Lenaerts “Het is een kwestie van vertrouwen”

Joyce Lenaerts met Euro tijdens de KNHS indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Er is veel paardensport te vinden op Texel dit weekend. Tijdens dit Texelweekend werd er op vrijdag én op zaterdag gestreden voor het goud in de subtop. In de Intermediare II / Grand Prix wist Joyce Lenaerts dit beide dagen mee naar huis te nemen. Met haar Euro (v. Voice) scoorden zij percentages van 70,96 en 69,03%

Drie keer scheepsrecht

Dit was pas de derde keer dat de amazone hem Inter II startte. “De eerste en tweede keer kom je van alles tegen, dan ga je wat proberen en er thuis mee aan de gang. Dat pakte gisteren heel goed uit. Van begin tot het eind kon ik dingen op een goede manier regelen en stond hij er heel fijn aan. Ik had alleen wel een foutje in mijn een-ers, maar dat was volkomen mijn eigen schuld.”

“Het is best wel moeilijk rijden hier. Heel veel wind en erg veel wapperende vlaggen en dergelijken. Een jaar geleden had ik daar nooit langs gekund met hem, maar nu liep hij onverstoorbaar door. Tijdens het losrijden liep hij echt heel goed. En dat was in de ring wel echt een slag minder omdat hij dan veel kijkt en zich inhoudt. Ik was al lang blij met hoe het ging.”

Thuis gehouden

Euro is eigendom van de fokker, Adrie de Bruin en Lenaerts zelf. “We hebben hem al van jongs af aan, dus we hebben hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Alleen was het wel anderhalf jaar geleden dat ik hem Lichte Tour startte. Ik heb hem bewust thuis gehouden om de overstap te maken naar de Inter II / Grand Prix. We wisten al wel dat hij daar heel veel kwaliteit voor heeft, maar we wilden hem daar wel alle tijd voor geven.”

Proberen

“Hierdoor is het nu ook vooral kwestie van veel kilometers maken. En dan kom je onderweg van alles tegen.” Lenaerts wist ook vandaag haar rubriek te winnen. Ze deden dit met een nette score van 69,3%. “Onderweg had ik wel wat dingen geprobeerd. Zo had ik een hele grote storing en dat is dan wel jammer. Maar dat soort dingetjes blijf je gewoon nog tegenkomen. Het is nu echt een kwestie van vertrouwen. Zo gaat bijvoorbeeld het piafferen met het losrijden echt heel fijn, maar in de ring houdt hij zich dan nog een tikkeltje in. Dat zijn dingen die beter moeten, maar dat komt ook vanzelf als je samen meer ervaring hebt. Dus we gaan nu de puntjes op de i zetten.”

Zie ook: Joyce Lenaerts beste Nederlander in Lichte Tour kür 

Bron: Hoefslag /Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties