Subtop | Dominique Filion: ‘Four Legends KS gaat er in de proef...

Subtop | Dominique Filion: ‘Four Legends KS gaat er in de proef echt voor’

0 1310
winters four legends KS
Marieke van der Putten - Four Legends KS Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Dominique Filion maakte vandaag in Utrecht haar wedstrijddebuut met Diego (v.Flemmingh) en de KWPN-goedgekeurde hengst Winters Four Legends KS (v.Wynton). Ze pakte met Four Legends KS de overwinning in het ZZ-Zwaar met 71,214%, Diego mocht met 70,286% aansluiten op de tweede plek.

Heel tevreden

“Ik ben er echt hartstikke blij mee”, begint Filion enthousiast. “Een debuut is altijd een beetje spannend maar ik ben heel tevreden. Met Four Legends was er nog ruimte voor verbetering, maar ruim 71% is best een leuk debuut! Omdat ook Diego boven de 70% liep kan mijn dag niet meer stuk. Ze liepen allebei hartstikke goed, ik kan niet anders dan blij zijn.”

Winters Four Legends KS

Winters Four Legends KS werd door beide jury’s unaniem op één geplaatst, hij scoorde achten voor onder andere de pirouettes en uitgestrekte stap en draf. “Four Legends is echt superleuk om te rijden. Hij is mooi en lief, maar hij gaat er in de proef echt voor. Ik had hem ook Lichte Tour kunnen starten, maar heb besloten eerst een paar keer ZZ-Zwaar te rijden zodat ik weet hoe hij is in de proef. Ik rijd hem nog niet zo lang, dus dat is voor ons allebei fijner. We gaan nu verder trainen en dan wil ik hem over drie of vier weken Lichte Tour starten.”

Diego

“Diego is geen bekend paard zoals Four Legends, maar hij is ook echt heel leuk. Hij maakte zijn debuut in het ZZ-Zwaar en had ook hele mooie punten. Ik ben blij dat ik met hem ook 70% scoorde. Diego heeft een hele mooie galoppade en bijzonder goede wissels, daarnaast kan hij heel goed sluiten. Ik heb aan Four Legends en Diego twee hele fijne paarden, daar ben ik echt blij mee.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties