Subtop | Dirk-Jan van de Water: “Blij met deze kans”

Subtop | Dirk-Jan van de Water: “Blij met deze kans”

Foto: Dirk-Jan van de Water

Dirk-Jan van de Water stuurde zijn Grandville (v. Hexagons Louisville) naar 68,015% tijdens hun Intermediaire I debuut. De combinatie debuteerde op het meetmoment in Soest.

Debuut

Van de Water vertelt “Ik was heel erg blij met de proef. Het was pas onze tweede wedstrijd samen. Ik rij hem pas een maand en we moeten elkaar nog leren kennen. Ondanks dat het heel pril is ging het best heel goed.” Vorige week maakte de combinatie hun debuut in de Prix St. Georges en scoorden 67,8%. “Dat ging al boven verwachting goed. Toen zei mijn trainster Nicolette (van Leeuwen, red.) we gaan volgende week de Intermediaire I proberen. Zodoende heb ik me ingeschreven en dat pakte goed uit” aldus de ruiter.

Foto: Dirk-Jan van de Water, Nicolette van Leeuwen & Grandville

Zware Tour

De ruiter heeft het Intermediaire II debuut ook al opgegeven. Hij vertelt “Ik wil zo snel mogelijk in de Inter II rijden. In die klasse blijven we dan wel wat langer rijden. Het wordt voor mij de eerste keer Zware Tour, dat is best wel spannend. Het doel is om dit jaar wel Grand Prix te gaan rijden.” De hoogtepunten van de proef waren de pirouettes en het drafwerk. “Ik was ook heel blij met het binnenkomen en het afgroeten. Dat ging vorige week niet goed en daar hadden we hard op geoefend. We kregen voor de schouderbinnenwaarts op de middenlijn achten. In de proef zaten hier en daar nog wel wat slingers. Hij is best groot, ruim 1,80 meter en kan best kijkerig zijn.”

Talentvolle combinatie

De juryleden schreven ‘Hele talentvolle combinatie, ook voor de toekomst’. Van de Water vertelt “Ik was heel blij dat dat erop stond. Het is fijn om dat van een Subtop jury te horen.” Over zijn Grandville vertelt hij dat het een echte aparte is. “Je moet hem op zijn eigen manier benaderen. Hij is super braaf en lief maar heeft een apart karakter. Ik rij normaal veel vlugge jonge paarden die niet zo groot zijn. Hij is best aan de maat en daar moest ik best wel aan wennen. Ik raak steeds gekker op hem en we beginnen een combinatie te vormen.”

Subtop

Grandville is als veulen aangekocht door Stal Hexagon uit het Zeeuwse Schore. Het paard is opgeleid door Thamar Zweistra en zij bracht hem twee keer uit op wedstrijd. Twee jaar geleden is het paard verkocht aan Sport Pro Horses NL. Van de Water vertelt “Nicolette is hem toen gaan rijden. Pas zijn twee van mijn jonge paarden verkocht en nu kreeg ik de kans om weer terug te komen in de Subtop. Je hoopt dat het je het allemaal kan laten zien op wedstrijd. Dat dat nu lukte was boven verwachting” vertelt hij enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Dirk-Jan van de Water

Reacties