Subtop | Diederik van Silfhout: “Bij Chardonnay is niks ingewikkeld”

Subtop | Diederik van Silfhout: “Bij Chardonnay is niks ingewikkeld”

0 1739
Diederik van Silfhout
Diederik van Silfhout ©DigiShots

In Delft schreef Diederik van Silfhout met VMF Chardonnay (v. Westpoint) de Grand Prix op zijn naam met 73,97%. Ook was er winst voor Fransje van der Meer, Yael Reijnders en Dominique Filion. 

Verbetering

Van Silfhout is erg tevreden over zijn proef. “Ik was heel blij. Dit was pas onze derde Grand Prix en die liep ze al heel erg goed door. De afgelopen tijd hebben we de training wat aangepast en zijn we wat meer met de galop aan de slag gegaan. Het was de bedoeling om daar echt veel in te verbeteren en dat is gelukt!” vertelt de ruiter blij.

Scores omhoog

Hij vervolgt: “Er was eerder niet echt sprake van een ‘groot probleem’ alleen Chardonnay mistte wat sprong in haar galop. Om die verbetering te krijgen hebben we heel veel schakel werk erbij gepakt, pirouettes meegenomen en heel erg veel op de basis getraind. Nu gaat dat zeker de goede kant op.”

“Haar passage en piaffe is zijn heel erg sterk. Daarbij kan ze heel fijn stappen en verder is eigenlijk alles heel erg makkelijk. Bij dit paard is niks ingewikkeld. Nu hadden we er voor de piaffe een negen bij zitten en voor de passage een rij achten, dus dan gaat het wel lekker hard omhoog met de scores omdat die natuurlijk dubbel tellen.” 

Selecties voor Tokio

Chardonnay is twaalf jaar en heeft hiervoor al Grand Prix gelopen. “Ik rijd haar nu in principe om te kijken hoe ver we kunnen komen en wat er allemaal nog in zit. Halverwege volgende maand gaan we op concours naar Frankfurt en daarna zien we wel hoe het loopt. Het is wel de bedoeling dat we samen in ieder geval nog een aantal keer internationaal weggaan.”

“Als alles goed blijft gaan, gaan we ook de selecties voor Tokio aan. Uiteindelijk zou het zomaar allemaal kunnen gaan lukken met dit paard, maar omdat ik haar pas 2,5 maand onder het zadel heb is het afwachten. De toekomst is moeilijk te voorspellen, ik hoop gewoon dat het allemaal goed blijft gaan” besluit de ruiter uit Lunteren. 

Overige winnaars

Fransje van der Meer debuteerde met Histaria (v. United) in Delft in de subtop. Het was een droomdebuut want de combinatie pakte meteen de winst met een mooie score van 73,29% en ruim 6% los van de nummer twee. In de Intermediaire I was de winst voor Yael Reijnders. Haar Jazz-nakomeling Ferrari liep hier naar een score van 63,64%. Dominique Filion en Frida K (v. Fidertanz) behaalde 74,34% in de Prix St. Georges en mochten hier een eerste plaats noteren. 

Bekijk hier de uitslag 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties