Subtop | Diana van de Bovenkamp “Hoe heter hoe beter!”

Subtop | Diana van de Bovenkamp “Hoe heter hoe beter!”

Diana van de Bovenkamp
Diana van de Bovenkamp - Evita Ronia CDI Exloo 2019 © Digishots

Tijdens de Subtop wedstrijd in Soest bemachtigde Diana van de Bovenkamp de eerste prijs in de Inter I. De amazone reed haar vaste troef Evita Ronia (v. Westpoint) naar 68,529%. Van één jurylid kreeg de amazone zelfs 71,50%!

Foutloos

De enthousiaste amazone uit Voorthuizen vertelt “De proef ging echt heel fijn en was nagenoeg foutloos. Er zaten nog wel wat kleine rommeltjes in. Een pirouette had wat kleiner gekund en de schouderbinnenwaarts was net niet helemaal mooi op de middenlijn. Dat zijn net de kleine dingetjes die de score nog wat drukken. Maar over het algemeen ben ik echt heel blij met de proef.”

Achten voor serie

Voor de combinatie was het de tweede keer in de Inter I. “Met de serie om de twee was ik heel blij, daar kregen we 8’en voor. De wissels waren groot, recht en ze was mooi stil in de aanleuning. Ook scoorden we 7,5’en op de pirouettes. Deze kunnen nog kleiner maar de techniek is heel goed. Het gevoel over de hele lijn was heel goed. Het was best warm vandaag maar daar heeft Evita geen last van. Hoe heter het buiten is, des te beter gaat ze lopen” vertelt van de Bovenkamp lachend. “Ze bleef er goed aan trekken en we hadden mooie hoogtepunten in de proef. Nu gaan we ons nog meer focussen op het afwerken.”

Laatste keer Young Riders

De combinatie gaat nu doortrainen voor de U25. “Voor de overstap neem ik alle tijd. Thuis lijkt het heel goed maar ik zal zelf ook nog een keer geopereerd worden. Daardoor lig ik er een kleine periode uit. We hebben geen haast maar ik wil tussendoor wel wedstrijden blijven rijden in de Inter I. Als het thuis allemaal bevestigd is zullen we de overstap gaan maken naar de Inter A. Op 7 september starten we voor de laatste keer Young Riders tijdens de finale van de Kostendrukkers Cup in Tolbert. We hebben een mooie periode gehad maar ik ben nu te oud geworden. ”

Aansprekend beeld

Van de Bovenkamp heeft haar merrie zelf opgeleid samen met haar moeder Ria. Daarnaast wordt ze begeleid door Coby van Baalen. “Evita heeft een super fijn karakter en is heel meewerkend. Ze is wel een prinsesje en een klein beetje verwend. Maar dat maakt haar ook speciaal. Het belangrijkste vind ik dat ze altijd wilt werken en goede zin heeft. Er is geen dag dat ze niet heel fier en alert haar stal uitkomt. Daarnaast is het een hele mooie NMK merrie met drie goede basisgangen. Haar zelfhouding is een groot pluspunt en ze loopt constant bergop met een stille aanleuning. Dit geeft een aansprekend beeld en de jury’s vinden het fijn om naar te kijken. Ze straalt uit dat ze er plezier in heeft en heeft altijd de oortjes naar voren.”

Sport op de eerste plek

Voor van de Bovenkamp staat de sport op de eerste plek. “Ik heb er weleens aan gedacht om een embryo te spoelen maar ze is best wel een gevoelig paard. Ik wil niet dat dat veranderd naar iets negatiefs. Misschien gaan we later nog wel een veulentje fokken maar ik wil niet dat het rijden er onder lijdt.” De amazone heeft al een vierjarige Bordeaux nakomeling klaar staan. “Dat is een heel fijn paard met een soortgelijk karakter als Evita. Ze laat al hele goede dingen zien maar is nog wat groen. Ik neem haar mee naar de wedstrijden waar Evita ook naar toe gaat. Ze loopt mee tijdens de vierjarigen rubriek in Tolbert. Ik ga haar rustig verder opleiden, meestal zijn Bordeaux nakomelingen laat rijp.” Daarnaast heeft de amazone nog paarden in training staan. “Ik heb veel te rijden, meestal zes a zeven paarden per dag. Ook geef ik veel les wat ik super leuk vind om te doen” sluit de goedlachse amazone af.

 

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties