Subtop | Diana van de Bovenkamp: “Ik heb heel veel zin in...

Subtop | Diana van de Bovenkamp: “Ik heb heel veel zin in CDIO Hagen”

Diana van de Bovenkamp - Evita Ronia Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Zaterdag stonden bij De Kroo in het Zeeuwse Nieuw en St Joosland de finales van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup en de KNHS-Felix Hippisch Cup op het programma. Vanwege de wind werd besloten de wedstrijd af te gelasten, waarna Martin de Kroo de combinaties aanbood alsnog een gewone subtopwedstrijd te rijden. Diana van de Bovenkamp, die al aanwezig was bij De Kroo, won met Evita Ronia (v.Westpoint) de Young Riders-rubriek.

Niet gevaarlijk

“We hadden een stal gehuurd en ik was op vrijdag al aangekomen bij De Kroo”, begint Van de Bovenkamp haar verhaal. “Ik zou zaterdag rond half 1 moeten starten, dus ik ging in de ochtend nog even in de baan stappen. Dat was om kwart voor 9 en om 9 uur werd ineens bekendgemaakt dat de wedstrijd werd afgelast. Super kort voordat het zou beginnen, dus er waren natuurlijk al veel mensen op het terrein. Het waaide hard, maar er was geen code afgegeven en naar mijn idee was het niet gevaarlijk, anders was ik zelf ook niet gaan baanverkennen. De ruiters die al bij De Kroo waren hadden dit dan ook niet verwacht en vonden dat we gewoon konden starten.”

Indoor

Bondscoach Monique Peutz overlegde met de KNHS en de KNHS heeft uiteindelijk besloten de wedstrijd af te gelasten wegens de harde wind. “Ook Martin de Kroo was natuurlijk teleurgesteld, zeker omdat het zo kort van tevoren werd besloten. We wisten dat het zou waaien, dat was geen verrassing. Martin kwam met het idee om de wedstrijd naar binnen te verplaatsen. Eén van de juryleden was al afgebeld, dus het is uiteindelijk geen kadervormingswedstrijd meer geweest maar een gewone subtopwedstrijd. Gelukkig hebben we dankzij Martin dus nog wel een proef kunnen rijden, dat was super geregeld.”

Enorme domper

“Het is een enorme domper als je daar bent voor de finale en het wordt afgelast. Ik vertrek morgen naar Hagen, dus ik had mijn paard deze reis liever bespaard. Ze willen nog wel een nieuwe datum prikken, maar ik denk dat dat lastig is. Eind van de maand is de observatiewedstrijd in Exloo en daarna worden de EK-teams bekendgemaakt. Dit was eigenlijk de perfecte datum, hij paste voor mij ook mooi in de voorbereiding naar Hagen toe, waar ik deze week aan de start kom. Ik heb al met al wel een fijne proef kunnen rijden met een mooie score, daar was ik wel blij mee.”

CDIO Hagen

De proef van Van de Bovenkamp en Evita Ronia leverde 71,397% en een overwinning op. “Ze liep over de gehele linie heel fijn en het was een proef zonder grote fouten. Er zaten nog wel een paar kleine rommeltjes in, maar ik had haar er fijn aanstaan en ze gaf een goed gevoel. De jury’s zaten dicht bij elkaar, het is altijd fijn als die het met elkaar eens zijn. Morgen vertrek ik naar Hagen, die wedstrijd verloopt via een Olympisch format dus we zijn daar een week. Samen met Zoë Kuintjes en Myrthe Wedda zit ik in het landenteam, superleuk dat ik daarvoor ben opgesteld. Ik heb er heel veel zin in; het is de eerste keer dat naar Hagen ga en ik heb er al veel positieve verhalen over gehoord. Het is een observatiewedstrijd voor de Duitse combinaties, maar ik ga niet voor de concurrentie thuisblijven. Ik wil gewoon lekker rijden en als ik een goede proef neerzet, dan denk ik dat het gat tussen mij en de Duitsers niet heel groot moet zijn”, sluit Van de Bovenkamp af.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties