Subtop: Derde overwinning op rij voor Joyce Heuitink en Gaudi Vita

Subtop: Derde overwinning op rij voor Joyce Heuitink en Gaudi Vita

0 756
Joyce Heuitink en Guadi

Joyce Heuitink debuteerde aan het begin van deze maand succesvol en winnend in de Prix St. Georges met haar Gaudi Vita (v. Apache). Vandaag reden ze hun derde wedstrijd in deze klasse in Geesteren en wederom wonnen zij beide Lichte Tour rubrieken.

Zelf ringervaring op doen

‘Gisteren wonnen we ook al de eerste selectie voor het NK en door vandaag te starten wilde ik graag uitzoeken hoe hij het op zou pakken als hij twee dagen achter elkaar zou lopen. Op het NK of het WK jonge paarden, waar ik mij graag voor zou willen plaatsen, moet hij immers ook een aantal dagen achtereen presteren. Ik was vandaag dan ook heel erg blij met Gaudi, hij liep eigenlijk nog fijner dan gisteren. Het zijn vooral de kleine dingen waar ik de komende maanden aan moet werken en voor mijzelf is het belangrijk om op dit niveau weer wat ringervaring op te doen. Het is al weer een tijdje geleden dat ik op dit niveau reed en die ringervaring kan ik wel gebruiken: ik reed vandaag de verkeerde kant op in de Prix St. Georges’ lacht Joyce.

Bijzondere samenwerking

Joyce vertelt verder: ’Ons doel voor dit seizoen is om ons te plaatsen voor het WK jonge paarden. Mocht ik mij plaatsen voor zowel het NK als het WK, dan laat ik het NK schieten omdat deze wedstrijden gelijk achter elkaar plaatsvinden en ik dat iets te veel van het goede vind. Het uiteindelijke doel is om Grand Prix met hem te rijden. In de training pakt hij de zwaardere oefeningen al goed op en voor mij is Gaudi het beste paard dat ik ooit heb gehad. Ik heb hem in gezamenlijk eigendom met Hans Olthof, met wie ik al vijftien jaar een bijzonder goede samenwerking heb. Een samenwerking waar ik trots op ben en waarvan ik nog lang van hoop te kunnen genieten!’

Andere prijswinnaars Lichte Tour

Joyce won de Prix St. Georges met een score van 69,71%. Zij werden op de tweede plaats gevolgd door Gabriëlle Rensink en Edson (v. Winningmood), die 68,75% bij elkaar reden. In de Intermediaire I bedroeg de score van Joyce en Gaudi 67,28%. Het gat met de nummer twee, Karin Ammeling en Bonnie Blue (v. Belissimo) was iets meer dan 3%. Met 64,04% mocht dit duo naar voren komen voor het rode lint.

ZZ Zwaar

In de eerste proef van het ZZ Zwaar werden er goede scores genoteerd. Esther Penterman en Boyfriend (v. Oscar) wisten een percentage van 68,43% te behalen, hetgeen goed was voor een ruime overwinning. Op de tweede plaats volgde Sabrina van der Goes die 64,36% bij elkaar reed met Collin d’equipage (v. Sandreo). Dit duo mocht in de tweede proef als eerste naar voren komen. 61,57% was genoeg voor het oranje lint. Dennis Schurink en Wonder Lady (v. Parcival) en Robin Blok met Custom zadels Tobias (v. Jazz) werden ex aequo tweede met 61%.

Maud de Bruijn en Don Tango B

De Junioren en de Young Riders rubrieken werden in handicap verreden. Zowel de Landenproef, 68,94%, als de Individuele proef,66,25%, kwamen op naam van Maud de Bruijn met Don Tango B (v. Contango). Ook de tweede plaats was in beide proeven voor dezelfde amazone. Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) noteerden 67,65% en 62,43%.

Zware Tour

De laatste proef van de dag, de Grand Prix, werd gewonnen door Nars Gottmer met Elegance N (v. Jazz). Het percentage bedroeg 64,57%.

Reacties