Subtop | Dennis Roijakkers “We leren elkaar pas net kennen!”

Subtop | Dennis Roijakkers “We leren elkaar pas net kennen!”

Foto: Remco Veurink

De combinatie is nog geen maand samen maar beleefd al veel succes. Dennis Roijakkers reed VMF Grandeur (v. Charmeur) naar twee keer een tweede prijs in het ZZ-Zwaar. Op de Subtop wedstrijd in De Mortel reden zij 66,43% en 66,32% bijeen.

Tweede wedstrijd

Roijakkers rijdt het paard voor Stal Korenbloem. VMF Grandeur gaat 26 oktober geveild worden op de Equine Elite veiling in Weert. Twee weken geleden reed de combinatie hun eerste wedstrijd in het ZZ-L. “Deze wedstrijd was onze tweede samen en ons debuut in de Subtop. Over de proeven ben ik wel tevreden. Er zaten nog wat afstemmingfoutjes in, deze kan ik zeker nog verbeteren. Ik rij hem pas heel kort dus ik ben er zeker heel blij mee.”

Veel controle

Roijakkers vertelt enthousiast “De wissels waren heel mooi. Het drafgedeelte kon ik heel netjes gecontroleerd doorrijden. Dat was ook terug te zien in de punten. Er zit nog genoeg rek in de score en daarvoor gaan we nog een paar keer op wedstrijd. Het paard kende ik nog niet voordat ik hem ging rijden dus we leren elkaar pas net kennen. Het is een heel lief en fijn paard. Hij wilt heel graag voor je werken en is makkelijk te bewerken. De wedstrijd was fijn gejureerd en de jury’s vonden ons een mooie combinatie en dat ik hem vriendelijk voorstelde.”

Samenwerking

De ruiter uit Gerwen runt samen met zijn vriendin Demi Haerkens hun eigen stal DD Horses. Ze huren hun stallen bij Stal Korenbloem en in samenwerking rijdt Roijakkers de ruin VMF Grandeur. “Mijn vriendin helpt me altijd op concours, ik ga nooit weg zonder haar. Ook thuis staat ze me regelmatig bij. Samen doen we in- en verkoop van paarden, africhting en instructie. Kebie van der Heijden van Stal Korenbloem geeft mij training en dat is een hele fijne samenwerking.”

Overige uitslagen

Het ZZ-Zwaar werd beide proeven met overmacht gewonnen door Diederik van Silfhout met Lord Nunes (v. Lord Loxley). Zij reden naar 74,36% en 71,21%. In de Lichte Tour sprong van Silfhout er ook ver bovenuit. Met Hummer h-s (v. Bodinus) reed hij naar 75,37%. Zijn stalamazone Febe van Zwambagt zat hem op de hielen met haar Fyeo (v. United) en 75,05%.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Remco Veurink

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties