Subtop | Denise Swinkels “Hij laat me nooit in de steek”

Subtop | Denise Swinkels “Hij laat me nooit in de steek”

Denise Swinkels
Denise Swinkels - Jazztime VDT Young Dressage Talents 2017 © DigiShots

Tijdens de Subtop wedstrijd in Someren won Denise Swinkels beide proeven in het ZZ-Zwaar. Ze zadelde hiervoor haar paard Flashpoint (v. Westpoint). De combinatie reed 65,214% en 67,071% bijeen.

Telfout

Swinkels is tevreden over haar paard en de proeven. “De proeven gingen op zich wel goed, we hadden alleen in de eerste proef een fout. Tijdens de eerste serie had ik een telfout, hij was daar niet helemaal aan de hulp. De wissel was daardoor te vroeg gesprongen. Over het algemeen was het een heel harmonieus beeld. Het mocht iets expressiever maar het was erg warm. Ook was hij heel stil in de aanleuning en de jury vond het ook fijn om naar te kijken. Aan het einde van de tweede proef kon ik wel merken dat de tank iets sneller leeg was. Het was niet zo flitsend als dat mogelijk is.”

Slipjas

Voor de uitgestrekte stap kreeg de combinatie twee 8’en, net zoals voor de pirouettes. Voor de wisselseries ontvingen ze 7,5’en en 8’en. “Met deze wedstrijd erbij hebben we 25 winstpunten. Dit was onze laatste keer in het ZZ-Zwaar. De overstap naar de Lichte Tour zit eraan te komen. Daarvoor wil ik graag nog een keer oefenen bij een oefendressuur. Als dat goed gaat wil ik officieel gaan starten. Het is alleen nog wachten op mijn slipjas of ik moet iemand even lief aankijken om wat te lenen. Het ZZ-Zwaar ging beter dan verwacht, daarom heb ik de slipjas nog niet eerder aangeschaft.”

Stilstaan is moeilijker

“Naar mijn eigen verbazing gaan de moeilijkere onderdelen hem heel goed af. We hebben soms nog weleens een fout maar deze oefeningen zijn voor mij simpeler door te rijden. Bij een wisselserie weet ik dat die er vrij goed in gebakken zitten. Ook kan hij heel makkelijk een pirouette in draaien. De oefeningen zijn niet het probleem, stilstaan bij het groeten of voor het achterwaarts is moeilijker” vertelt Swinkels enthousiast.

Smaakt naar meer

Het doel van Swinkels is duidelijk, doorwerken naar hoger niveau en het liefst Grand Prix. “Nu ik een paard heb die het zo goed doet wil ik kijken hoe ver ik kan komen. Dat zullen nog wel wat trainingsuurtjes zijn. Mijn ouders en vriend omschrijven Flashpoint echt als een hond. We kunnen er mee lezen en schrijven. Hij is super braaf en staat altijd los op de poetsplaats. Hij blijft netjes wachten totdat ik zijn spullen heb gepakt. Daarin tegen kan hij wel sensibel worden als hij gecorrigeerd wordt. Als ik hem corrigeer heb ik daar drie weken plezier van. Hij raakt daar echt ondersteboven van. Ik weet dat het niet het meest spectaculaire paard is maar de kwaliteit van hem zit tussen zijn oren. We hebben hem als veulentje gekocht en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten. Ik kan alle moeilijke oefeningen met hem rijden maar ook alleen het bos in. Voor mij is het een heel fijn paard en we trainen lekker door!”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties