Subtop | Danielle Houtvast: “Ik had hem er nu beter aan staan”

Subtop | Danielle Houtvast: “Ik had hem er nu beter aan staan”

Danielle Houtvast - James Dean 4 Subtop Werkendam 2020 © DigiShots

Danielle Houtvast schreef de Lichte Tour rubriek op naam in Werkendam. Met haar James Dean 4 (v. Jazz Rubin) kwam ze tot een percentage van 66,32%.

Safe

Het was de tweede wedstrijd van de combinatie. “De eerste keer werden we derde en deze keer hebben we gewonnen” vertelt Houtvast. “Ik had hem er nu beter aan staan in de draf. Hij was iets mooier in de aanleuning vond ik zelf. Het is een heel stabiel en safe paard om proeven mee te rijden. De pirouettes moeten de volgende keer wel iets beter. Dat was een beetje mijn eigen schuld, ik had ze beter moeten voorbereiden.”

Stabiele proef

“Het was een hele stabiele proef. Voor de series kregen we achten en voor de draf veel zevens. De pirouettes waren wat minder maar op de wissels scoort hij goed. De series liep hij goed door.” De juryleden schreven ‘Leuke combinatie en stabiele proef’. “Dat vond ik wel positief. De juryleden zaten wel redelijk laag qua punten vond ik. De eerste keer had ik 68%, deze proef vond ik beter. Hier zaten natuurlijk wel andere juryleden dan op de eerste wedstrijd” vertelt de amazone.

Wedstrijdpaard

James Dean 4 is in eigendom van een klant van Leida Collins. “Leida is mijn trainster en ik heb voorheen jaren voor haar gewerkt. Sinds een aantal jaar werk ik voor mezelf maar ook nog steeds veel samen met Leida. Ze heeft best heel wat paarden staan en vroeg me om deze een paar keer Lichte Tour te starten. James Dean is voor de verkoop. Het is echt een heel makkelijk en fijn paard om te rijden. Hij loopt de oefeningen makkelijk door en is fijn in de aanleuning. Je kan er zo op wegrijden. Het is een heel fijn wedstrijdpaard met een goed karakter. Ik ga hem nog een keer PSG starten en daarna wellicht Intermediaire I” vertelt Houtvast enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties