Subtop | Danielle Heijkoop: “Ik probeer het gewoon”

Subtop | Danielle Heijkoop: “Ik probeer het gewoon”

Danielle Heijkoop Gullith TH

Op de eerste dag van het kerstconcours bij het Keelven in Someren deed Danielle Heijkoop goede zaken. Ze stuurde Damirez (v. Sandro Hit) naar de overwinning in de Zware Tour. Voor de Intermediaire II proef ontvingen zij 70%. Met de Westpoint nakomeling Gullith TH reed ze 66% bij elkaar in het ZZ-Zwaar.

Kerststyle

Heijkoop vertelt “Ik ben in Someren gaan starten omdat Anky (Van Grunsven, red.) mij hier kon helpen. Dat is heel fijn, vooral voor een debuut. We zijn ruim op tijd weggegaan maar we hadden veel last van de file. Een halfuur voor de starttijd van Gullith kwamen we pas aan. Daardoor konden we maar een kwartier losrijden, maar hij voelde best fijn aan. Dus ik dacht ik probeer het gewoon. De wedstrijd was in kerststyle en het zag er heel gezellig uit. Hij was super braaf met al die versieringen.”

Team

Ze vervolgt “De laatste wedstrijd voor hem was in het M, een paar jaar geleden. De wedstrijden die beide paarden gelopen hebben zijn op één hand te tellen. Gullith heeft een nette proef gelopen maar er slopen twee foutjes in. In de ene pirouette sprong hij een keer om. Op de korte zijde schrok hij een keer en sprong hij ook om. Die miscommunicaties moeten er nog uit en we moeten nog meer een team worden. Ik was heel blij dat hij zo braaf was en zijn ding deed. Het is een heel blij paard en altijd vrolijk. Een heel fijn dier om mee te werken.”

Debuut

Met Damirez maakte de amazone haar debuut in de Intermediaire II. Daarover vertelt ze “Het is altijd de vraag hoe het gaat lopen. Ik heb met hem wel een keer een oefenwedstrijd gereden maar toen waren er nog wel wat dingetjes. Gister lukte dat ook echt beter. Hij kan heel goed piafferen en passageren. Gister deed hij dat ook wel maar je bent toch wat voorzichtig de eerste keer. Ik wil met hem wat meer ervaring op doen in de Intermediaire II. Hij kan ook een beetje kijkerig zijn. Voordat ik hem kreeg was hij negen jaar en had hij misschien vijf wedstrijden gelopen. Ik heb met hem al internationaal Lichte Tour gereden waar hij meer ervaring heeft opgedaan. Maar het laatste halfjaar is hij thuis geweest. Ik ben heel blij dat hij het na zo’n tijd zo oppakt. De juryleden waren heel positief. Het moet nog wat meer afgewerkt worden en de proef mag nog wat strakker. Ik was zelf ook wel een beetje zenuwachtig, het is even geleden en ik heb in de tussentijd ook weinig wedstrijden gereden. Maar ik denk dat als alle slingertjes eruit gaan en het beeld nog wat spectaculairder word, ik er een heel fijn Grand Prix paard aan heb.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Privé eigendom Danielle Heijkoop

Reacties