Subtop | Cynthia Eggenkamp: ‘Voor de eerste keer was het heel goed!’

Subtop | Cynthia Eggenkamp: ‘Voor de eerste keer was het heel goed!’

Cynthia Eggenkamp - Emotion de Saint Val
Cynthia Eggenkamp - Emotion de Saint Val Koole Ruitersport Gameren 2018 © DigiShots

Cynthia Eggenkamp won vandaag beide proeven van het ZZ-Zwaar in Someren bij Hoeve de Molenhorst. Zij zadelde hiervoor de goedgekeurde KWPN hengst Foundation RR (United x Jazz).

Samen reden zij naar twee nette scores van 66,8% en 70,2%.

Super proef

Vorige week maakte Cynthia Eggenkamp haar subtop-debuut met een ander paard. ‘’Dit was pas de tweede keer dat ik ZZ-Zwaar rijd en voor de eerste keer met Foundation RR,” vertelt ze enthousiast. “Het heel ging erg goed en voor de eerste keer ben ik hartstikke blij. Er is nog veel verbetering mogelijk, dus ik heb er veel vertrouwen in. De jury’s waren in ieder geval enthousiast over zijn talent. Op het protocol stond: ‘wauw wat een nette strakke proef en een super proef met fijn paard’. Ik heb echt heel erg lekker gereden en ben heel trots op hem. ’’

Wissels

Het duo scoorde meerdere keren een achtenhalf voor de vliegende galopwissels, wat een sterk onderdeel is van dit paard. In de pirouettes sloop een kostbare fout. “Ik was zelf nog wat onzeker waardoor er een foutje insloop. Het fijne aan deze hengst is dat hij absoluut nooit kijkerig is, ik moet zelf nog wat zekerder worden op dit niveau”.

Stal Brouwer

De goedgekeurde KWPN hengst is in eigendom van Stal Brouwer en R & R Sporthorses. “Voor nu gaan we door waar we mee bezig zijn en thuis trainen naar het hogere werk. In het verleden heeft Kirsten (Brouwer, red.) hem een keer in het ZZ-Zwaar gestart en nu krijg ik de kans om op dit niveau te rijden. Het is vooral ervaring opdoen en doorstromen naar het hogere niveau. Ik werk al een aantal jaar bij Stal Brouwer als stalruiter en word getraind door Annemarie Brouwer en Kirsten Brouwer. Kirsten zal Foundation RR thuis af en toe nog blijven rijden’’.

Overige uitslagen

De tweede plaats was voor Lieke van Dommelen, met haar Esprit liet zij 64,50% noteren. Jenny Schreven en Finnegan (v. Westenwind) werden derde met 64,43%, gevolgd door Leonie Nijskes en First Confetti (v. Andretti) met 62,93%.

In de tweede proef was het weer Van Dommelen die met haar Zizi-Top dochter de tweede plek bezette (65,14%).

Klik hier voor de gehele uitslag van de subtopwedstrijd in Someren.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties