Subtop | Corinda Luttjeboer “Paardrijden is leuk”

Subtop | Corinda Luttjeboer “Paardrijden is leuk”

0 1072
Corinda Luttjeboer
© EquineShot - Corinda Luttjeboer - Endyrava DC

Corinda Luttjeboer won met overmacht de Prix St. Georges tijdens de Subtop wedstrijd in Voorthuizen. Ze stuurde haar Endyrava DC (v. Lord Leatherdale) naar 70,662%. Daarmee sloeg ze een gat van 7% op de nummer twee.

Lachen is leuker

Het was pas de tweede start voor Luttjeboer en Endyrava in de Lichte Tour. “Ik was super tevreden over mijn proef. Beide juryleden waren het met elkaar eens en lagen op één lijn. Ik ging op wedstrijd met de gedachte we gaan ons best doen en paardrijden is leuk. Dat valt me wel op, op concours kunnen mensen ineens niet meer lachen. Als je er lekker los in gaat met een lach lijkt me dat zoveel makkelijker.”

Progressie

Luttjeboer vertelt dat ze nog niet zo handig is in het rijden van pirouettes. “Doordat ik nog niet zo handig ben heeft mijn paard de tijd om daar gebruik van te maken. Dat wilde ik eens onder handen nemen en wat uitproberen. Bij de eerste pirouette ging dat dus helemaal de mist in. Toen dacht ik ‘zo moeten we het niet nog een keer doen’. We konden ons herpakken en de tweede pirouette ging wel zoals het moest. Van de juryleden kregen we daarvoor ook zevens. Daar was ik wel echt blij mee. De serie om de drie had ik net te vroeg ingezet. Er waren nog wel wat kleine dingetjes die beter kunnen. Maar hij stond er fijn en scherp aan, ik merkte dat we toch weer iets progressie hebben gemaakt.”

Rechte series door Anky

De amazone is lovend over de draftour van haar paard. “Hij kan heel fijn draven maar zou nog meer gedragen mogen. Daar waren de juryleden het ook mee eens. Voor de series kregen we dikke voldoendes, zelfs achten. De laatste lijnen in galop waren wel een opkrikker. We kregen veel achten en dat waren mooie stukken. De series waren mooi doorgesprongen, sinds Anky me helpt met Endy rij ik ze nu ook recht en niet meer mis. Dat is er gelukkig uit en de laatste uitgestrekte galop kan hij super vertrekken en makkelijk weer terug.”

Super combinatie

De combinatie kreeg positief jurycommentaar op de protocollen. “Er stond ‘super combinatie’ en ‘hele fijne combinatie met vriendelijk beeld’. De slingertjes bij het halthouden mogen er nog wel uit. Telkens als je een oefening verbeterd dan is er weer wat anders wat ook verbeterd kan worden. Endy is een heel fijn paard om mee te werken. Hij heeft altijd de oortjes erop en is heel attent.” Luttjeboer wil tijdens het winterseizoen doorstarten in de Lichte Tour. “Ik zou graag nog verder groeien in de punten. Natuurlijk is 70% super maar het is nog niet ons uiteinde. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de Inter I proef. Die proef vind ik zelf heel leuk en heb ik al eerder gereden met DaVinci. Daarnaast is het afwachten of er nog een NK komt. Ook hebben we nu de scores om internationaal te rijden. Er is veel mogelijk en we gaan rustig bekijken wat we gaan doen.”

Tekst: Michelle Klutman

Foto: EquineShot

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties