Subtop | Corinda Luttjeboer: “Naar mijn idee is onze beste proef nog...

Subtop | Corinda Luttjeboer: “Naar mijn idee is onze beste proef nog niet geweest”

Corinda Luttjeboer - Endyrava DC NK Dressuur 2019 © DigiShots

Corinda Luttjeboer startte haar Endyrava DC (v.Lord Leatherdale) afgelopen donderdag in de selectie van de Roelofsen Horse Trucks Competitie in Delft. Met een score van 71,36% liet ze een overwinning noteren in het ZZ-Zwaar.

Snel gegaan

Luttjeboer vormt pas sinds maart een combinatie met de aansprekende Endyrava. In een paar maanden heeft het duo al een indrukwekkende resultatenlijst opgebouwd; op het NK Dressuur werden ze vijfde, in de Bonfix Competitie schreven ze zelfs de overwinning op hun naam. “Het is allemaal heel snel gegaan”, blikt Luttjeboer terug. “Maar ondanks dat het zo goed ging, kwam we telkens net niet aan de 70%. Nu is dat wel gelukt en scoorden we gelijk 71%, echt heel leuk. Na het NK kon ik Endyrava geen vakantie geven, omdat de Bonfix Competitie er zo snel achteraankwam. Daarom heeft hij na de Bonfix even vrij gehad, toen heb ik hem weer opgepakt en Delft ingeschreven. Dat was kort dag, maar blijkbaar kan dat!”

Verbeterpunten

De score in Delft was indrukwekkend, maar volgens Luttjeboer zit daar nog steeds rek in. “Toen ik de proef uitkwam had ik nog wat dingen die beter kunnen. Heel leuk als je met zo’n score nog duidelijk wat verbeterpunten hebt. Naar mijn idee is onze beste proef dan ook nog steeds niet geweest. Ik had de proef deze week niet echt geoefend, dus ik had wat kleine dingen zoal een middenlijn die ik niet helemaal recht reed. De pirouettes waren daarentegen wel weer beter, daar hebben we echt progressie in gemaakt.”

Super karakter

De amazone roemt haar Endyrava om zijn fijne instelling. “De jury vroeg na afloop of ik blij was met de proef, natuurlijk was ik dat, maar ik ben vooral blij met mijn paard. Endyrava heeft echt een super karakter, dat hij na een korte tijd met een nieuwe ruiter zo goed presteert zegt veel over zijn instelling. Ook in de omgang is hij heel makkelijk, hij is heel kalm. Ondanks dat doet hij er op wedstrijd wel altijd een schepje bovenop, dat is echt zijn sterke punt. Ik denk dat zijn karakter de reden is dat we snel progressie maken, hij werkt echt altijd mee. In het begin vroeg ik me af of hij niet te groot voor me zou zijn, maar dat gaat gewoon heel goed.”

Combinatie worden

Ondanks de hoge scores, heeft Luttjeboer nog geen plannen om de overstap naar de Lichte Tour te maken. “Ik denk dat we dat qua niveau wel kunnen, maar het gaat allemaal wel heel snel. We moeten toch nog wel een combinatie worden, daar ik wil ik zowel mij als mijn paard wel de tijd voor gunnen. We staan er nu goed voor in de Roelofsen Competitie, dat hoop ik zo door te kunnen zetten. Het doel is nu om de finale te rijden op Jumping Zwolle.”

Grand Prix

In Zwartebroek runt Luttjeboer haar eigen dressuurstal, naast Endyrava heeft ze onder andere Da Vinci Sollenburg (v.Vivaldi) op stal, ook geeft ze les. “Ik heb mijn instructeursdiploma gehaald en vind het lesgeven echt heel leuk om te doen. Het is heel mooi om een combinatie verder te kunnen helpen. Zelf heb ik momenteel vooral jonge paarden te rijden, daarnaast ben ik met Da Vinci aan het trainen voor de overstap naar de Grand Prix. Dat hebben we allebei nog nooit gedaan dus dat kost tijd, maar is wel een leuke uitdaging.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Zie ook: Subtop | Jesper van Heijst “Voor een debuut mag ik zeker niet klagen!”

Reacties