Subtop | Corina Conradi: “FHS Undercover is een powerhouse”

Subtop | Corina Conradi: “FHS Undercover is een powerhouse”

Corina van den Bunt & FHS Undercover Foto: Digishots

Corina Conradi reed de Friese hengst FHS Undercover (v. Norbert 444) naar 61,608% in het ZZ-Zwaar. Dit deed de combinatie gisteren op de Subtop wedstrijd in Waverveen.

Relatief groen

Conradi zit sinds eind vorig jaar in het zadel van de hengst. Ze vertelt “Hij is nog relatief groen in de baan en nog niet zo vaak mee geweest. Ik was dik tevreden. Er zaten nog een paar grote fouten in die eigenlijk niet hoeven maar dat kan gebeuren. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering.”

Wissels

“Dit was pas zijn zesde wedstrijd in zijn leven. We hebben een paar keer ZZ-L gestart en dat heeft hij ook heel goed gedaan. Het voelde goed genoeg om een stap hoger te proberen. Hij kan hele mooie wissels springen alleen ging er deze keer één serie mis. Daar kregen we een één voor dus dat drukte de score ook wel. De andere serie was heel mooi en daar kreeg hij zevens voor. Hij was er wel aan toe om op dit niveau te lopen” vertelt de amazone.

Potentie

De juryleden schreven ‘Hele stoere Fries met potentie’. Conradi vertelt “Dat vind ik ontzettend leuk om te lezen. Ik merk dat de juryleden hem erg kunnen waarderen. Op alle protocollen stond wel iets van ‘stoer paard, potentie en een tijdje geleden zelfs magnifiek paard’. Hij kan waanzinnig uitstrekken in draf met veel expressie en gedragenheid. Daar scoort hij altijd wel goed op. Hij kan heel stoer en gedragen door de baan gaan. Dat kon deze keer nog iets beter maar het is een paard met heel veel voorkomen.”

Vermogen

Voor de uitgestrekte gangen kreeg de combinatie goede cijfers. “De schouderbinnenwaarts en appuyementen loopt hij ook heel mooi door. In het linkerappuyement hadden we een klein hakkeltje, dat had ik een beetje stom ingezet. Het uiteindelijke doel is om hem te verkopen maar zo lang hij er is mag ik hem rijden. Zijn eigenaren FHS Stables zijn heel enthousiast en genieten er net zo van als dat ik doe. Ik denk dat dit zeker nog niet zijn eindstation is. Hij heeft heel veel vermogen en ik denk zeker dat hij hogerop kan komen”.

Powerhouse

Over de hengst vertelt ze enthousiast “Het is een ontzettend lief paard en hij is elke dag vrolijk. Hij is heel werkwillig en geeft eerder teveel dan te weinig. Het is een echte powerhouse, hij heeft zoveel kracht en energie in het rijden. Hij is gek op aandacht en heel vriendelijk. Ik ben alleen met hem op concours gegaan, hij is zo lief. Hij heeft als driejarige de verrichting gelopen maar was net niet goed genoeg. Als sportpaard ben ik er van overtuigd dat hij alles in huis heeft. Hij pas zeven jaar maar hij heeft zoveel instelling en power, die gaat echt wel hogerop komen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties