Subtop | Corienne Yspeerd: “San Amour II krijgt een tien voor zijn...

Subtop | Corienne Yspeerd: “San Amour II krijgt een tien voor zijn karakter”

Corienne Yspeerd - San Amour II (v. Sandro Hit) foto: Theo Janssen

Een score van 66,18% en het oranje lint in de Prix St. Georges in Emmeloord. Dat was gisteren het resultaat van de tweede start van San Amour II (v. Sandro Hit) in de Subtop, en tevens al de tweede overwinning in de Lichte Tour. De in Oldenburg en bij het BWP goedgekeurde dekhengst maakt onder zijn vaste amazone Corien Yspeerd een bliksemstart in de Subtop.

Karakter voor een tien

Het combineren van dekdienst en sport is niet altijd even makkelijk. Toch lijkt het deze hengst zeer goed af te gaan. “San Amour II is het liefste en fijnste paard wat ik ooit onder het zadel heb gehad”, vertelt Yspeerd. “Ze zeggen wel eens dat nakomelingen van Sandro Hit lastig kunnen zijn, maar daar merk ik bij hem niks van. Hij krijgt een 10+ voor zijn karakter. Natuurlijk is hij op concours wel eens afgeleid als hij een merrie ziet, maar je komt er altijd weer heel simpel doorheen. Ik ben heel erg blij met dit paard.”

Meer kracht

“Hij staat nu ongeveer een jaar bij ons, en liep toen ongeveer op Z1/Z2 niveau. We hebben vooral gewerkt aan het ontwikkelen van meer kracht, dat ontbrak er nog een beetje aan. Nu hij sterker wordt merk je dat hij ook heel veel talent heeft voor de zwaardere oefeningen. Hij speelt als het ware met de piaffe en passage, en ik hoop dat hij mijn volgende Grand Prix paard zal worden.”

Goedkeuring voor het leven

In Oldenburg wordt een hengst voor het leven goedgekeurd als hij driemaal een top-3 klassering haalt in minimaal de Lichte Tour. Yspeerd: “Daar kwamen wij achter toen we met een veulentje van San Amour II naar de keuring in Oldenburg gingen. De jury was erg gecharmeerd van dit veulen en wilde deze een eerste premie geven. Maar dat bleek niet te kunnen omdat San Amour II nog niet voor het leven goedgekeurd was, hij moest nog aan de sporteisen voldoen. We hoeven nu nog maar één goede klassering te halen en dan is die goedkeuring binnen.”

Terug in de Subtop

“Ik ben heel blij dat ik weer op goed niveau terug ben in de Subtop, ik bof met de paarden die ik nu te rijden heb. Naast San Amour II start ik namelijk ook nog de Gelderse dekhengst Floris BS (v. Negro) in de Lichte Tour, dat is ook al zo’n fijn paard die altijd wil werken. De afgelopen tijd heeft de nadruk meer op San Amour II gelegen omdat hij aan de Oldenburgse eisen moest voldoen, maar binnenkort ga ik het starten met deze twee hengsten weer meer afwisselen.”

Uitslagen

Lara van Nek maakte een zeer goed Junioren debuut met Amazing Comeback (v. Negro) door beide proeven te winnen met scores van 66,99% en 65,53%. De eerste ZZ-Zwaar proef werd gewonnen door Stefan Passchier. Ook hij debuteerde in deze klasse met Infinity (v. Bordeaux), en behaalde een score van 65,07%. De tweede proef kwam op naam te staan van Marlous Booijink met Barrox (v. Jazz), zij reden naar 63,29%. Nog een geslaagd debuut, maar dan in de Intermediaire I. Nicolette de Jong won deze klasse met Graffit (v. Apache) met 63,68%. Cindy Schelvis kwam met Zidane (v. Sunny Boy) als enigste in actie in de Zware Tour en reed naar 62,79% in de Intermediaire II.

Uitslagen Subtop Emmeloord 18-08-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties