Subtop I Cindy Feld: ‘Ik kwam met een blij gevoel de baan...

Subtop I Cindy Feld: ‘Ik kwam met een blij gevoel de baan uit’

0 1176
Cindy Feld Guitar Hero

Op de subtopwedstrijd in Barsingerhorn was er tweemaal een tweede plek voor Cindy Feld en haar Guitar Hero (v Uphill) in het ZZ-Zwaar. De amazone was zo’n half jaar niet meer op wedstrijd geweest en miste daardoor wat routine.

“Maar ik heb heel veel zin om het weer op te pakken,” vertelt ze.

Zelfvertrouwen

Door omstandigheden ontbrak het Feld aan motivatie om de ring in te gaan. “Ik merk vooral bij mezelf dat ik een beetje op zoek ben naar zelfvertrouwen. Nu heb ik weer heerlijk kunnen rijden en ik kwam met een blij gevoel de baan uit. Ik ben heel tevreden met Guitar Hero.”

De amazone kreeg de nu 8-jarige donkerbruine ruin op stal toen hij vier was. “Toen ik hem kocht kon hij net een knappe b-proef lopen. Hij is 1.82 meter en heeft nog wel wat tijd nodig. Hij doet het super supergoed, het is een lekker nuchter paard met drie fijne gangen en een fantastische instelling. Wel mist Guitar Hero nog wat kracht. Dat merk ik en daar wordt aan gewerkt. Tijdens de wedstrijd was vooral het galopgedeelte heel goed. De jury vond het een sympathiek beeld, dat is leuk om te horen. We hadden 4-en 8-en, maar het waren wel dingen waar ik mee aan de slag kan, dus dat is fijn.”

Sterker maken

De amazone werkt met Lonneke Rijpkema onder meer aan het sterker maken van haar paard. “In de training zijn we wat aan het schakelen en ik probeer de balans voor elkaar te krijgen, zodat hij meer kan dragen en we van daaruit verder kunnen werken. Maar wel rustig aan, want hij moet vooral heel blijven. Dit was onze derde wedstrijd in het ZZ-Zwaar en ik ben heel benieuwd wat de toekomst ons verder brengt. Voorlopig ga ik er volop van genieten.”

Naast dat de amazone druk is met het rijden, lesgeven en trainen van paarden van andere eigenaren verwacht ze binnenkort ook een veulentje van haar Lichte-Tour-merrie Visions Moon (v Good Times). “Van de hengst Imposantos. Ik vind het leuk om zo nu en dan om hobbymatig een veulentje te fokken uit een bewezen stam. Het is wel altijd spannend en je hoopt dat het veulen gezond geboren wordt en de merrie blij is. Daarnaast heb ik nog een 2-jarige ruin uit hetzelfde stammetje als mijn van voormalige Grand-Prix-paard Thronfolger (v Jazz). Hopelijk weer een paard voor de toekomst.”

Manon van Hylckama Vlieg

In Barsingerhorn kreeg Feld voor haar eerste proef ruim 64 procent en voor de tweede proef ruim 62 procent. Manon van Hylckama Vlieg won beide proeven in het ZZ-Zwaar met Kingsley Emblematico.

Uitslagen volgen!

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Quincy Ruiter

Reacties