Subtop l Charlotte Wagenaar: ‘Ik kon mijn zenuwen omzetten naar positieve energie’

Subtop l Charlotte Wagenaar: ‘Ik kon mijn zenuwen omzetten naar positieve energie’

0 1224
Charlotte Wagenaar met Feyenoord.

Charlotte Wagenaar startte vandaag met haar paard Feyenoord (v. Carthino Z) in het ZZ-Zwaar in Lisserbroek. Ondanks de zenuwen keerde de combinatie huiswaarts met een score van 61,2% en twee winstpunten. “Ik heb mijn zenuwen omgezet naar positieve energie”, lacht de amazone.

Tevreden

“De proef ging echt heel erg goed, maar ik merk wel dat hij een aantal dingen nog wel een beetje lastig vindt. Tijdens de pirouette denkt hij nog iets te ver vooruit, hij mag nog wel meer wachten op mij. Het galopgedeelte ging daarentegen heel goed, er zaten heel fijne stukken bij. Over het algemeen ben ik erg tevreden”, vertelt Wagenaar.

Zenuwen

De amazone heeft veel last van zenuwen als ze op wedstrijd gaat. “Vorig week heb ik zelfs mijn proef verprutst omdat ik zo zenuwachtig was. Deze week heb ik mezelf voorgenomen om de zenuwen om te zetten in positieve energie. En ik heb echt verschil gemerkt. Ik kon er veel meer aan rijden en meer het overzicht houden in de proef. Daar ben ik echt ontzettend blij mee.”

Mislukt springpaard

De grote bruine ruin is officieel een springpaard, maar blijkt beter te zijn tussen de witte hekjes dan in de springpiste. “Feyenoord kan echt heel goed springen, hij is alleen bang voor hindernissen. Het is een beetje een mislukt springpaard”, lacht Wagenaar. “Hij is bij mij gekomen omdat een springcarrière er voor hem niet in zat. ‘Ga er maar dressuur mee rijden’, zeiden ze. Ik ging hem toen een tijdje rijden, de bedoeling was dat hij na een paar maanden verkocht zou worden, maar ik vond hem zo leuk dat ik hem nog steeds heb.”

Wagenaar is heel blij met haar paard. “Ik ben echt verliefd op hem. Hij heeft een super karakter en gaat altijd voor je door het vuur. Ons doel was om Lichte Tour te starten, dit mag waarschijnlijk sneller dan verwacht. We gaan de komende tijd hard trainen aan de gedragenheid en de afwerking van de proef en dan zien we wel hoe ver we gaan komen. Ik ben al heel trots dat we dit niveau bereikt hebben.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: privébezit

Reacties