Subtop | Carola Kulik-Paauwe: “Exposition Boy is voor mij heel bijzonder”

Subtop | Carola Kulik-Paauwe: “Exposition Boy is voor mij heel bijzonder”

Carola Kullik-Paauwe en Exposition Boy - © Digishots

Carola Kulik-Paauwe reed haar Exposition Boy (v. Spielberg) naar 71,103% tijdens het meetmoment in Nispen. De combinatie reed de Prix St. Georges proef.

Harmonieus

Vorige week maakten de combinatie hun debuut in de Subtop. “We kregen toen 72,5% van de juryleden en hadden nog een fout in de keertwending. Tijdens de proef gingen de schouderbinnenwaarts, uitgestrekte stap en serie om de drie heel goed. Daarvoor kregen we allemaal achten of hoger. Vorige week kregen we een tien voor de uitgestrekte galop, dat was nu een 7,5. Dat verschilt per proef natuurlijk. Exposition Boy heeft drie hele goede basisgangen. Het beeld is heel harmonieus en hij heeft de oortjes erop. Zijn silhouet is heel chique wat het plaatje echt afmaakt” vertelt de amazone.

Once in a lifetime

Kulik-Paauwe kocht de hengst als 2,5 jarige samen met familie van de Bosch. Ze hadden hem samen tot zijn vijfde in hun bezit. De hengst werd verkocht naar Polen en verhuisde naar de stallen van Beatriz Ferrer-Salat in Spanje. De stalamazone leidde de hengst verder op. “Hij staat sinds een paar maanden weer bij mij op stal. De eigenaresse wilde graag dat ik hem weer ging rijden. Mijn man heeft hem opgehaald in Barcelona. Exposition Boy is voor mij altijd heel bijzonder geweest. Echt een once in a lifetime horse. Ik vond het heel erg toen hij weg ging en nu ben ik heel blij dat hij er weer is” vertelt Kulik-Paauwe.

Imponerend paard

De hengst komt eventueel te koop in de toekomst. “De eigenaresse wilt heel graag dat hij op concours gaat. We gaan nu eerst nog een paar keer Lichte Tour starten. Als het mogelijk is zouden we ook graag internationaal op pad gaan. Thuis trainen we rustig verder voor de piaffe, passage en de eners” aldus de amazone. De juryleden waren ook onder de indruk en schreven ‘imponerend paard, goed voorgesteld en goede proef’.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties